Ugālē kāda iereibuša autovadītāja pasažieris mēģinājis glābt stūrētāju no nepatikšanām un piesolījis policistiem kukuli, kas gan vēlamo rezultātu nedeva, bet viss galu galā beidzās ar diviem kriminālprocesiem un pieciem administratīvo pārkāpumu procesiem.

Aizvadītās nedēļas nogalē, 18.jūlijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas no Liepājas, sniedzot atbalstu kolēģiem Ventspilī, patrulēja Ventspils novadā, Ugāles pagastā, kur apturēja automašīnu “Ford Transit”. Noskaidrots, ka tā vadītājs ir alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kuras noteiktā kārtībā nav iegūtas. Vīrieša izelpā konstatētas 2,32 promiles alkohola.

Vīrieša draugs, proti, automašīnas pasažieris brīdī, kad likumsargi strādāja ar šoferi un noformēja dokumentus, vairākkārt izteica policistiem piedāvājumu par kukuli 1000 eiro apmērā ar norunu, ka pārkāpējs tiktu palaists vaļā. Valsts policijas Satiksmes uzraudzība rotas amatpersona vairākkārt vīrieti brīdināja, ka kukuļdošana ir noziegums un par to ir paredzēta kriminālatbildība, uz ko vīrietis nereaģēja.

Vīrietis, atrodoties pie dienesta transportlīdzekļa, uzvedās agresīvi, jo viņa mēģinājums piekukuļot policistus neizdevās. Kukuļa piedāvātājs kļuva neprognozējams, lamājās necenzētiem vārdiem, izsakot aizskarošas piezīmes un nereaģēja uz policijas darbinieku aizrādījumiem. Vīrietim tika uzlikti roku dzelži, taču viņš savas darbības nepārtrauca – staigāja ap dienesta transportlīdzekli, lamājās un ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības stāvēt norādītajā vietā un pārtraukt huligāniskās darbības.

Arī automašīnas vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku likumīgām prasībām un, atrodoties Valsts policijas dienesta transportlīdzeklī, vairākkārt centās izkāpt. Tāpat vīrietis bija agresīvs un viņa darbības bija neprognozējamas, tāpēc likumsargi viņu brīdināja par roku dzelžu izmantošanu viņa savaldīšanai, taču uz to viņš nereaģēja, tāpēc roku dzelži tika uzlikti.

Tāpat vēl viens automašīnas pasažieris traucēja amatpersonām, cenšoties novērst viņu uzmanību, tādējādi mēģinot ietekmēt procesuālo darbību veikšanas laiku, kā arī nereaģēja uz policijas darbinieku likumīgajām prasībām pārtraukt savas pretlikumīgās darbības un atkāpties no dienesta transportlīdzekļa, kā arī atgriezties transportlīdzeklī.

Valsts policijā ir uzsākti divi kriminālprocesi un pieci administratīvo pārkāpumu procesi. Pret automašīnas vadītāju ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, un divi administratīvie procesi par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgām prasībām un par huligānismu. Pret automašīnas pasažieri ir uzsākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu, kā arī divi administratīvie procesi par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgām prasībām, un par huligānismu. Savukārt pret trešo vīrieti ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par huligānismu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos par kukuļdošanu un transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, un tie ir nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Soda apmēru noteiks tiesa.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • 0
    Margrieta 666/6 22.07.2021, 12:26:26

    Par maz piedāvāja.

  • -5
    A.n.i.t.a 22.07.2021, 13:30:56

    Kaut nu saņemtu pāc nopelniem , šoferis kā potenciāls slepkava, līdzbraucēji kā šī nozieguma līdzdalībnieki,jo šādi kadri nedrīkst atrasties ceļu satiksmē. Cik nav nelaimes no dzērājiem pie stūres un ģimenēs arī.

  • -1
    Heinrich 22.07.2021, 14:27:50

    Vajag mainīt visu likumdošanu.Un sodīt nevis par braukšanu zem grādiem,bet par tās izraisītajām sekām.Avārijas gadījumā-sodīt analoģiski,līdz pat nāves sodam,ja pretējā pusē kāds bojāgājušais.

  • -2
    Pritchetts 22.07.2021, 22:12:40

    @Heinrich bet tad jau ir par vēlu, zaudēto vai sakropļoto bērnu, vecāku vai vīru ar sodu neatgriezīsi

  • -3
    SportaFans 22.07.2021, 14:47:10

    Nu baigā mafij, Vienu paņem štīmī, pārējie metas aizstāvēt. Bara instinkts kaut kāds, bail iedomāties kas būtu,ja kāds cits nevs policisti būtu šos apcēluši

  • -1
    Eeeeeeeeee 22.07.2021, 15:45:06

    Pārāk maza summa. Dotu vairāk, tad arī mierīgi tiktu cauri sveikā. :)

  • -7
    Latvija pāri visām! 22.07.2021, 17:35:38

    Izpalīdzīgs pasažieris un neatsaucīga policija.)

  • -9
    Latvija pāri visām! 22.07.2021, 20:21:44

    Uzskatu, ka tā iedzērušo šoferu ( ko, protams, neatbalstu ) sodīšanas problēma ir mākslīgi saasināta.
    Visu laiku ka tik pielikt šiem jaunus sodus.
    Atraduši ienaidnieka tēlu.
    Cik tad galu galā kopā ir gājuši bojā uz ceļiem dēļ iedzēruša šofera?
    Noteikti daudz mazāk nekā MK noziedzīgas darbošanās un tik pat noziedzīgas bezdarbības dēļ.

  • -2
    Bagijs 23.07.2021, 20:49:35

    Šņabītis dara savu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: