AS "Ventspils zivju konservu kombināts" apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,002 miljoni eiro, kas ir par 10,8% vairāk nekā 2019. gadā, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 6,1% un bija 504 736 eiro, liecina "Firms.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka "Ventspils zivju konservu kombināta" ražošanas un realizācijas apmērus ietekmē Krievijas noteiktie ierobežojumi attiecībā uz produkcijas importu. Taču, lai nezaudētu ilggadējos klientus trešajās valstīs, kompānijas ražotās "Šprotes eļļā" realizētas ar zivju pārstrādes kompānijas SIA "Karavela" starpniecību. Pēc vadības ziņojumā minētā, attiecīgā sadarbība ir veiksmīga, un pasūtījuma apmēri palielinās.

"Kopumā 2020.gada darbība vērtējama kā apmierinoša ar labu darbības turpināšanas perspektīvu," teikts vadības ziņojumā. Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka pagājušā gada pirmajā pusgadā kompānija izsolē pārdeva nekustamo īpašumu un ražošanas līniju,  un to pašreizējais īpašnieks ir SIA "Kaija Seafood". 

Turpmākās darbības nodrošināšanai, "Ventspils zivju konservu kombināts", "Karavela" un jaunais ražošanas ēku un iekārtu īpašnieks noslēdzis trīspusēju vienošanos, kas paredz, ka kompānija turpmāk sniegs tikai profesionālus un specializētus ražošanas apkalpošanas pakalpojumus "Karavela". Tādējādi "Ventspils zivju konservu kombināts" attiecies no liekajām struktūrām, samazinot ražošanas izmaksas.

Plānots, ka jaunā ražošanas sistēma ļaus 2021.gadu noslēgt ar mazākiem zaudējumiem un 2022.gadā sākt strādāt ar peļņu. Vienlaikus turpmāko gadu laikā plānots sasniegt pozitīvu pašu kapitālu.

2019.gadā "Ventspils zivju konservu kombināts" strādāja ar 3,611 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,4% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga 3,2 reizes un sasniedz 537 691 eiro.

Kompānija "Ventspils zivju konservu kombināts" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,835 miljoni eiro. 15.jūlijā tai bija Valsts ieņēmumu dienest administrēto nodokļu parāds 36 288 eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka Krievija 2014.gadā noteikusi pilnīgu embargo lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: