Ventspils domes 1. vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs pasniedza Ventspils pilsētas domes Atzinības rakstus, Arvim Sanderam par nozīmīgu ieguldījumu motosporta attīstības sekmēšanā Ventspils pilsētā un Tomam Macukam par sasniegumiem motosportā un Ventspils pilsētas vārda nešanu pasaulē.

Arvi Sanderu mūsu pilsētā pazīst kā leģendāra Ventspils motokluba ''Rodeo'' vadītāju un sportistu. Sportā vienmēr ir bijušas un būs izcilas personības, kuru vārds saistīts ne tikai ar sportiskiem sasniegumiem, bet kuri ieguldījuši lielu darbu sava izvēlētā sporta veida attīstībā. Tāds ir Arvis Sanders, kurš pats guvis panākumus motosportā un vienmēr strādājis sportam un mācījis to darīt citiem. Rūpējoties par motosporta popularizēšanu, Arvis nodarbojas arī ar sacensību organizēšanu un ir to direktors. Vienas no nozīmīgākajām sporta sacensībām Ventspilī bija Supermotokross, kas Sandera vadība tika veidotas, izbūvējot Piedzīvojumu parkā īpašu trasi tā, lai tās būtu aizraujošas ne tikai skatītājiem, bet arī sportistiem. Ieguldot lielu darbu motokluba ''Rodeo'' ikdienas darbā, komplektējot komandu, nodrošinot nepieciešamo aprīkojumu un sporta inventāru, piesaistot finansējumu, motoklubs 2020. gadā kļuva par 12 kārtējiem Latvijas čempioniem motosportā komandu vērtējumā. Sandera ieguldītais darbs moto sporta attīstībā Ventspilī un Latvijā ir apliecinājums, ka viņa izvirzītie mērķi, ikdienas smagais darbs, talants un lieliskās prasmes būt izcilam vadītājām, sava aroda profesionālim ir rezultējies ar motosporta attīstību mūsu pilsētā.

Toms Macuks jau vairākus gadus ir viens no Latvijas labākajiem motokrosa meistariem, ir vairākkārtējs Latvijas čempions un sekmīgi startējis Eiropas čempionātā. Motoklubā ''Rodeo'' Toms Macuks darbojās no 12 gadu vecuma. Toma Macuka lielākie sasniegumi: Eiropas vicečempions ''Open'' klasē (2013., 2020.); pieckārtējs Latvijas čempions (2019. un 2020. gadā – MX1 klasē); vienīgais latvietis, kurš ieguvis prestižo Leoka kausu Igaunijā; 2019. gadā Nāciju kausā kopā ar Paulu Jonasu un Dāvi Ivanovu sasniedzis Latvijas visu laiku labāko rezultātu – astoto vietu. 2020. gadā Toms Macuks sezonu Eiropas čempionātā ''Open'' klasē noslēdza augstajā 2. vietā kopvērtējumā.

Paralēli sportošanai, Toms Macuks ir treneris jaunajiem sportistiem un ir prasmīgs motociklu remontēšanas meistars un paraugs motokluba ''Rodeo'' jaunajiem sportistiem. Pēc rakstura Toms Macuks ir cīnītājs, kurš neskatoties uz smagām traumām spēj atgriezties motosportā un turpināt veiksmīgi startēt.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • -2
    tiešām suns 28.05.2021, 13:59:46

    vai būs 2 balsis par cietumnieku un viņa roklaižām-tas vēl nav zināms,,,,

  • 0
    karlito 28.05.2021, 14:21:54

    Vecais,nodeldētais jautājums...Kad beidzot mums pašiem būs sava trase?

  • -8
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 28.05.2021, 18:04:35

    Darbs pie ieceres par mototrases izveidi Ganību ielā 160 B turpinās. Š.g. martā Kurzemes reģionālai vides pārvaldei tika lūgts sagatavot sākotnējo ietekmes uz vidi novērtējumu. Kurzemes reģionālā vides pārvalde ir lūgusi papildus informāciju par biotopu izpēti, par ko atzinumu jau ir sagatavojusi akreditēta laboratorija SIA “VZS”. Pēc vides pārvaldes lūguma vēl nepieciešams veikt trokšņu līmeņu aprēķinu. Plānots, ka trokšņu līmeņa aprēķins tiks izstrādāts līdz jūnija vidum.

  • -1
    Arī skolotājs 29.05.2021, 10:22:46

    Kāpēc veidot jaunu trasi,ja var atjaunot veco?
    Pie tam būtu ekstrēmāk,ja ar jaudīgo techniku dragātu pa senāku trases vietu.

  • -1
    Al Bundy 29.05.2021, 19:11:22

    Olimpiskais centrs "Ventspils"
    Jau kuro gadu desmitu tikai solat un solat, tāpat kā rodeļu trasi- pasniedz kā nez kādu jaunumu, a piešī jautājuma “strādā” jau vismaz no 2010 gada, tāpat ar mototrasi un citiem “ekskluzīvajiem” projektiem!!
    Kā vienmēr pirms vēlēšanām sola nezin ko, bet pēc tam nekas nenotiek...

  • -2
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 31.05.2021, 14:30:13

    Kopš Olimpiskā centra “Ventspils” izveides ir realizēti daudzi nozīmīgi sporta infrastruktūras projekti. Projektu realizēšana ir tieši atkarīga no pieejamā finansējuma un ieinteresēto sporta veidu pārstāvju iniciatīvām. Attiecībā uz rodeļu trasi jāpaskaidro, ka finansējuma piesaiste šim projektam šobrīd ir aktuāla, jo rodeļu trases projekts valsts finansējuma saņemšanai ir iesniegts saskaņā ar š.g. 13.aprīlī izsludinātajiem Ministru kabineta noteikumiem Nr.242 “Augstas gatavības pašvaldību investīciju projektu pieteikšanas, izskatīšanas un finansējuma piešķiršanas kārtība”. Arī jaunas mototrases izbūve ir cieši saistīta ar iespējām piesaistīt finansējumu un privātu sadarbības partneri, kas būtu ieinteresēts motosporta attīstībā.

  • -2
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 31.05.2021, 14:30:47

    Pēdējos gados sporta infrastruktūrā Ventspilī ir veikti nozīmīgi uzlabojumi: uzbūvēta BMX ziemas sporta bāze, pie BMX vasaras sporta bāzes uzstādīta jauna servisa ēka, izbūvēti deviņi brīvpieejas pludmales volejbola laukumi, rekonstruēta Ūdens piedzīvojumu parka atletikas zāle un izremontēta vingrošanas zāle, izbūvēta jauna atletiskās vingrošanas un fitnesa zāle Pārventas sporta kompleksā, rekontruēts Pārventas sporta kompleksa futbola laukums, pilnībā rekonstruēti divi tenisa korti, tiem arī uzstādītas tribīnes, iegādāts mūsdienīgs LED mobilais tablo sporta un kultūras pasākumiem, izstrādāts jaunā peldbaseina projekts minimālā sastāvā. Ledus halles ģērbtuvēs veikta ventilācijas sistēmas modernizācija, kā arī ierīkota sporta aprīkojuma žāvētava hokejistiem, veikta Basketbola halles atlētikas zāles pārbūve un ventilācijas sistēmas modernizācija, iegādāti jauni trenažieri. Veikta sporta nama “Centrs” sporta zāles grīdas pārbūve un citi darbi.

  • -1
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 31.05.2021, 14:32:17

    Atskatoties tālākā pagātnē, kopš Olimpiskā centra “Ventspils” izveides, kā nozīmīgākos varam minēt sekojošus infrastruktūras attīstības pieturpunktus: 1997.gadā atklāta Basketbola halle, 1999. gadā izbūvēts moderns apsildāms dabīgā zāliena futbola laukums un atjaunots stadions, 2000. gadā atklāta Ledus halle un Vieglatlētikas manēža, atzīta par labāko jaunceltni šajā gadā, šī paša gada augustā atklāts vasaras skeitparks, kas turpmākajos gados tiek vēl paplašināts, 2002. gada maijā darbību sāk Akvaparks „Ventspils”, (tagad Pludmales akvaparks), 2003. gadā atklāta Olimpiskā centra „Ventspils” viesnīca, 2005. gada decembrī darbu uzsāk slēpošanas kalns „Lemberga hūte”, kura augstums no 16 m virs jūras līmeņa izaudzis līdz 58 m virs jūras līmeņa un šobrīd tajā pieejama pilnvērtīga ziemas sporta veidu infrastruktūra, 2006. gadā atklāta sporta halle „Pārventa”, 2007. gadā darbu uzsāk „Piedzīvojumu parks” ar BMX trasi un futbola laukumu, 2008. gadā atklāts sporta nams „Centrs”.

  • -1
    Olimpiskais centrs "Ventspils" 31.05.2021, 14:32:46

    2009. gadā pabeigta Ventspils peldbaseina rekonstrukcija un tas pārtop par Ūdens piedzīvojumu parku, 2010. gadā atklāts „MiniPitch” futbola laukums, 2013. gadā pilnīgi rekonstruēta airēšanas bāze “Dampeļi”, 2013. gadā atklāj Piedzīvojumu parka atrakciju zonu un Piedzīvojumu parka apmeklētāju skaits četrkāršojas, 2015. gadā atklāts Ielu vingrošanas stadions. Jaunu sporta infrastruktūras objektu izveide un esošo objektu atbilstoša uzturēšana un modernizācija turpinās līdz pat šai dienai.

  • -1
    Marta P 31.05.2021, 15:46:00

    Bet ej un darbojies! Tas prasa gan laiku, gan finansējumu, gan apņēmību. Šādas trases veidošana un uzturēšana jau nu galīgi nav pašvaldības darbiņš. Var atbalstīt, bet nejau vietā darīt! Pašiem ar kas jāuzņemas!

  • 0
    Al Bundy 01.06.2021, 12:27:38

    Olimpiskais centrs “Ventspils"
    Ja jau sākāt, tad lūdzu pielieciet klāt arī info par $ cik iztērēti katram objektam, cik ir no valsts budžeta, ES fondiem, cik no pašvaldības budžeta!
    Manas pārdomas par dažiem no uzskaitītajiem objektiem: iegādāts mūsdienīgs LED mobilais tablo sporta un kultūras pasākumiem - ja nemaldos, tad šo tablo, jeb lielo LED ekrānu izmanto vairāk kultūras pasākumiem, kur OC šajā gadījumā ir tikai pasūtījuma izpildītājs un ekrāna glabātājs;
    izstrādāts jaunā peldbaseina projekts minimālā sastāvā - tas nu gan sasniegums, nav pat būvprojekts?
    Ledus halles ģērbtuvēs veikta ventilācijas sistēmas modernizācija, kā arī ierīkota sporta aprīkojuma žāvētava hokejistiem - vai tad kad būvēja, tad par šādu nepieciešamību nevarēja iedomāties?
    Veikta sporta nama “Centrs” sporta zāles grīdas pārbūve - arī labs jautājums- nosacīti jauns objekts, kādēļ jāpārbūvē grīda Projektēšanas/būvniecības vai varbūt pasūtītāja kļūda?

    turpinājums sekos...

  • 0
    Al Bundy 01.06.2021, 12:35:34

    turpinājums:
    1999. gadā izbūvēts moderns apsildāms dabīgā zāliena futbola laukums - vai šīs nav tas laukums, kurā ieslēdzot apsildi rudenī, ziemā un pavasarī viss zāliens pārvēršas dubļos?
    2000. gadā atklāta Ledus halle - vai taisnība, ka ledus halle tika izbūvēta ņemot vērā šortreka prasības, bet IIHF rekomendācijas hokejam atbilstošas halles un skatītāju tribīņu izbūvei tika ignorētas? Kā rezultātā piem.2006 gadā PČ hokejā spēles notika Liepājā, bet šī iemesla dēļ nenotika Ventspilī? Cik papildus $ izmaksāja pārbūve un vai šobrīd ledus halle ir atbilstoša IIHF prasībām?
    2005. gada decembrī darbu uzsāk slēpošanas kalns „Lemberga hūte”, šobrīd tajā pieejama pilnvērtīga ziemas sporta veidu infrastruktūra - tas arī būtu interesants izpētes objekts, cik $ izmaksā šīs infrastruktūras uzturēšana pašvaldībai un cik katru gadu nepieciešams dotēt no pašvaldības budžeta?
    Paldies par uzmanību!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: