Lai uzlabotu daudzdzīvokļu māju tehnisko stāvokli un energoefektivitāti, šomēnes uzsākta pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi pārvaldībā esošo dzīvojamo māju Sarkanmuižas dambī 11, Sarkanmuižas dambī 17 un Zvaigžņu ielā 5a siltināšana, kas tiek īstenota Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētās daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas programmā.

Dzīvojamā mājā Sarkanmuižas dambī 11 jau veikta pagraba pārseguma siltumizolēšana, kā arī ēkas pamatu hidroizolēšana un siltumizolēšana. Šobrīd uzsākta jumta seguma nomaiņa, tostarp demontēta puse no esošā jumta seguma un uzsākta vēja plēves montēšana jaunā seguma uzklāšanai. Projekta ietvaros vēl tiks siltinātas ēkas ārsienas, nomainītas vējtvera un pagraba durvis, uzlabota ēkas ventilācijas sistēma, atjaunota apkures sistēma, kā arī tiks izbūvēta lietusūdens kanalizācijas sistēma. Plānots, ka pēc īstenotajiem ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem siltumenerģijas ietaupījums gadā būs 97,16 kWh/m2. Kopējās plānotās projekta izmaksas sasniedz 174 099 eiro.

Dzīvojamā mājā Sarkanmuižas dambī 17 veikta pagraba pārseguma siltumizolēšana un šobrīd būvnieki uzsākuši sagatavošanas darbus jumta seguma nomaiņai un fasādes siltināšanai. Projekta ietvaros vēl tiks siltinātas ēkas ārsienas, nomainītas ārdurvis un uzlabota ēkas ventilācijas sistēma, kā arī tiks veikta apkures sistēmas atjaunošana un radiatoru nomaiņa. Plānots, ka pēc īstenotajiem ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem siltumenerģijas ietaupījums gadā būs 83,55 kWh/m2. Kopējās plānotās projekta izmaksas sasniedz 168 650 eiro.

Dzīvojamā mājā Zvaigžņu ielā 5a būvdarbi uzsākti pavisam nesen – 20. maijā. Šobrīd atsegti ēkas pamati un veikta to hidroizolēšana, bet tuvākajās dienās tiks uzsākta arī pamatu siltumizolēšana. Projekta ietvaros tiks veikta ārsienu, cokola, pagraba un bēniņu pārseguma siltināšana, jumta seguma nomaiņa, ventilācijas sistēmas uzlabošana, iekšējo ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu atjaunošana. Plānots, ka pēc īstenotajiem ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem siltumenerģijas ietaupījums gadā būs 90,80 kWh/m2. Kopējās plānotās projekta izmaksas sasniedz 171 435 eiro.

Savukārt pārējās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Rindas ielā 40, Tārgales ielā 69 un P. Stradiņa ielā 11, kur arī tiks īstenoti energoefektivitātes projekti ERAF ietvaros, būvdarbus plānots uzsākt, tiklīdz būs saskaņota būvdarbu uzsākšanas nosacījumu dokumentācija.

Lasi vēl

Komentāri (16)

  • -2
    Ivetts 03.06.2021, 12:50:01

    interesanti, ka siltina pārsvarā ķieģeļu mājas,nevis paneļu,kuras ir atbaidošā stāvoklī. Nesaprotu viņu iedzīvotājus. Laikam patīk dzīvot briesmīgā, nolupušā betona kastē. Pašvaldībai būtu vairāk jāiesaistās šajā,jo šīs mājas bojā pilsētas tēlu. Ja vēl ķieģeļu mājas ir ok,tad panelenes nedrīkst tā atstāt. Liepājā tās aktīvi atjauno,nesaprotu,kāpēc te ne.

  • -3
    Vestards 03.06.2021, 16:32:40

    vai nav interesanta situācija, ka siltina tās mājas, kuru iedzīvotāji šo iniciatīvu ir atbalstījuši un piekrituši maksāt par to? Acīmredzot liepājnieki saprot, ko dod ēku siltināšana, un domā loģiskāk kā savu mājokli atjaunot.

  • -6
    Marta P 04.06.2021, 15:14:19

    Ventspilniekiem derētu saprast, ka par savu māju, savu pagalmu atbildīgi ir viņi paši! Ka pašvaldībai pat nav pienākums atbalstīt šādus projektus, bet tā to dara. Bet cilvēki vēl pukst, ka redz viņiem kas jādara, jādomā, jāmaksā! JĀ! Jo tā ir jūsu māja, ne pašvaldības!

  • -3
    Kàpèce 03.06.2021, 13:49:55

    Tika solīts sen Sarkamuižas dambī 7 veikt visus šos darbus.18 gadu laikā,kamēr tur dzīvoju,nav bijis pat kosmētiskais remonts.Vecās aizaugušās rores,briesmīga paskata trepju telpas,bēniņlūka pie ieejas durvīm dzenā vēju pa visiem pakšiem. Solīts makā nekrīt,vai ne?Atrakstās tik,ka jāgaida finansējums.Bet,cik var gaidīt?Ar ko blakus mājas ir labākas par mūsējo?Ar to,ka mazāka kvadratūra?Tagad nu jāgaida rudens,kad kaut ko saskaņošot....Rakstā mūsu adrese atkal nav minēta,tās adreses visas ir Pārventā.

  • -4
    Vestards 03.06.2021, 16:28:17

    Tev nešķiet, ka paši mājas iedzīvotāji par to nevar vienoties? Ja jau esi tik aktīva, tad mudini savus kaimiņus pieņemt lēmumus saistībā ar mājas remontiem un varēsiet dzīvot sakoptā mājā. Tā kā nevajaga te žēloties ik pa laikam. Ņem un dari! Savādāk, tad tev apkure par ātru atslēgta, tad rores ( kas tās tādas?) aizaugušas. Un, kas tev iebilstams pret Pārventas dzīvojamām mājām? Vai tā ir kāda nolemta vieta, kur nedzīvo cilvēki? Viņu mājās tavuprāt nevajaga neko remontēt? Tā kā neskaud un gaidi savas mājas kārtu. No tā, ka visu laiku Tu bļauj par to, nekas ātrāk nenotiks.

  • -2
    Kàpèce 04.06.2021, 14:58:26

    5 gadus atpakaļ iedzīvotāji vienojās un lēmums tika pieņemts,ka māju renovēs,izpildes gads 2020./2021,tā solīja Ventspils nekustamie īpašumi,pat bija visādi grafiki un izmaksas pie informācijas dēļa piesprausti.Gaidījām ,gaidījām,pienāca 2020.tad 2021.gads,bet nekā....,tik atrakstās... Neko sliktu nesaku par Pārventas mājām,tik minēju,ka starp tām adresēm mūsu mājas nav,tātad nākamais minētais datums,kad virzīšot saskaņošanu-rudens,kārtējie meli un atrakstīšanās.

  • -5
    Vestards 04.06.2021, 15:10:17

    Bet, vai tev nešķiet, ka bez VNĪ šajā projektā lēmumus pieņem pavisam cita institūcija, kura pārvalda finanšu instrumentus? Cik nav dzirdēts par šo smagnējo un birokrātisko procesu ēku siltināšanā, kamēr vispār tiek līdz kādam apstiprinājumam. Esmu lasījis iepriekšējās atbildes uz taviem uzdotajiem jautājumiem un man gan nešķiet, ka tās ir tikai atrunas, bet gan reāla situācija ar kādu jāsaskaras. Varbūt paļaujies un uzticies speciālistiem un, lai projekta virzīšanas process rit savu gaitu, jo tā vai tā neko ātrāk nevarēs ne uzsākt, ne atrsināt, kamēr kāds nebūs devis savu akceptu.

  • -7
    Marta P 04.06.2021, 15:17:09

    Cilvēki, saprotiet, ka nevienam nav pienākums jūsu mājas aprūpēt! Jums pašiem tas jādara, ja projekts kavējas, tad jums pašiem ir pienākums skaidrot iemeslus! Ja neesat gatavi to darīt un par to maksāt, tad neviens cits to jūsu vietā nedarīs!
    Attopieties, jums pašiem par sevi jārūpējas, nav pašvaldības pienākums ne jūsu mājas labot, ne jūsu bērnus barot, ne jums algu maksāt! Viss, kas tiek pilsētā darīts ir no brīvas pašvaldības gribas, lai uzlabotu ikdienu, novērtējiet to un saprotiet, ka tas ir bonuss, nevis pienākums!

  • -1
    Ventspils_VNI 04.06.2021, 15:21:35

    Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Sarkanmuižas dambī 7 energoefektivitātes paaugstināšanas projekts tiek virzīts noteiktajā kārtībā. Diemžēl, lai realizētu energoefektivitātes projektu Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) ietvaros, ir nepieciešams ilgāks laiks nekā iedzīvotāji to vēlētos. Par projekta dokumentāciju ir saņemts AS “Attīstības finanšu institūcija ALTUM” pozitīvs tehniskais atzinums un šobrīd vērtēšanā ir būvdarbu konkursā saņemtie pretendentu piedāvājumi. Publisko iepirkumu komisijā lēmumu par konkursa uzvarētāju plānots pieņemt 17. jūnijā. Pēc tam rezultāti tiks iesniegti sadarbības institūcijai ALTUM atzinuma saņemšanai, kā arī būs nepieciešams saņemt lēmumu no kredītbankas par aizdevuma apjomu un ALTUM atzinumu par piešķiramo ERAF līdzfinansējumu jeb grantu. Savukārt par ēkas energoefektivitātes projekta turpināšanu iedzīvotājiem tiks piedāvāts lemt tikai pēc visu iepriekš minēto atzinumu un lēmumu saņemšanas, kad būs precizētas visas projekta kopējās izmaksas.

  • -2
    Ventspils_VNI 04.06.2021, 15:22:52

    Salīdzinājumam vēlamies norādīt, ka pozitīvi atzinumi no ALTUM par publikācijā minēto dzīvojamo māju Sarkanmuižas dambī 11 un Sarkanmuižas dambī 17 projektu būvdarbu iepirkumu rezultātiem tika saņemti 2020. gada 16. jūnijā.

    Ļoti ceram, ka Covid-19 pandēmija vairs tik ļoti netraucēs valsts institūciju darbu un lēmumi tiks saņemti ātrāk.

  • -1
    Ēriks Leimanis 07.06.2021, 18:43:00

    Priekš kam tāda pašvaldība ir vajadzīga, ja rūpēties par saviem iedzīvotājiem, neesot viņu pienākums, pirms vēlēšanām dziedājām citu dziesmu.

  • 0
    Marta P 08.06.2021, 16:10:29

    Ir pienākums nodrošināt noteiktās funkcijas un iespējas, palīdzēt un atbalstīt iedzīvotājus, bet ne jau privātos īpašumus kops un atjaunot! Tās jau ir papildus rūpes, kas tiek arī darīts! Un tas būtu jānovērtē, ka tas tiek darīts, nevis pukstēt, ka redz pašam ar kas jāizdara!

  • 0
    Kriska 08.06.2021, 09:45:12

    Nesaprotu kā dēļ ir jāsiltina māja ar biezām ķieģeļu sienām. Ja smukuma pēc , var taču apmest un nokrāsot. Sanāktu lētāk.Cita lieta paneļu māja- caur šuvēm pūš vējš un nāk aukstums. Cilvēkiem karina makaronus.

  • -1
    Marta P 08.06.2021, 16:13:44

    Lai tā būtu energoefektīva. Ziemā neatdzistu un nebūtu siltumzudumu, bet vasarā tik ātri neuzkarstu!
    Atšķirība ir milzīga un noteikti tā vērta!

  • 0
    Kriska 08.06.2021, 09:50:24

    Tas pats ar plastmasas logiem. Skolās jau sāk taisīt klasēs ventilāciju , jo kad bija koka logi , ventilācija notika dabiski. Ja mājā nestrādā kārtīģi ventilācija , ar to hermetizāciju jāuzmanās.

  • -1
    Guncis 08.06.2021, 11:40:59

    Ai, tu daudz ko nesaproti vai arī nelasi. Tur tak ir skaidri teikts, ka šajās mājās uzlabos ventilācijas sistēmu, bet vai karina, vai nekarina makaronus cilvēkiem, par visu liecina siltuma ietaupījumu rādījumi un nekas cits.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: