Iestājoties pavasarim un uzlabojoties laika apstākļiem, Ventspils Komunālā pārvalde pakāpeniski uzsāk pilsētas pludmales sagatavošanas darbus sezonai.

Šonedēļ ir uzsākti pludmales centrālās ieejas un ieejas gar Glābšanas dienestu attīrīšanas darbi no smiltīm kāpu zonā pludmalē. Vējaino laika apstākļu dēļ kāpu zonā ir sapūsts liels smilšu daudzums, nosprostojot galvenās ieejas pludmalē, tādēļ vietām smilšu kārta ir uzaugusi ap 2m augsta.

Lai nodrošinātu nokļūšanu pludmalē, kā viens no svarīgākajiem šī gada darbiem ir ieeju attīrīšana, kam galvenokārt tiek izmantots buldozers smilšu stumšanai. Paredzēts, ka attīrot ieeju Nr.2 no Dienvidu mola stāvlaukuma puses, tiks aizvests aptuveni 250 kubikmetru smilšu daudzums, tās nogādājot gan pilsētas atklātos pludmales volejbola laukumos, gan atpūtas vietā pie Ventas, kā arī Krievlaukos Graudu ielas galā pie Ventas.

Pēc visu ieeju attīrīšanas tiks uzstādīti ieejas laipu celiņi, kā arī uzsākti pludmales inventāra sakārtošanas darbi. Oficiālais peldsezonas sākums paredzēts 15. maijā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Peļu junkuriene 23.04.2021, 13:34:36

    Urrā! Leiši drīz klāt!!!

  • 0
    Lustiņš 26.04.2021, 13:54:42

    Eju laistīt zāli...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: