4. maijā, Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā, arī Ventspils novadā svinēs Baltā galdauta svētkus. Šoreiz tas, protams, notiks, ievērojot epidemioloģiskās prasības, bet svētki būs!

Vārves pagasta Ventavas ciema iedzīvotāji, sākot no plkst. 11, aicināti savās sētās un pagalmos klāt svētku galdu, pie kura pulcēties kopā ģimenei, lai atzīmētu Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienu. Muzikālu sveicienu no sava busiņa svētku dalībniekiem, pārvietojoties pa ciemata ielām, sūtīs muzikants Edijs Rozentāls.

Ugālē balto galdautu par godu 4. maijam klās un savus novēlējumus izteiks Ugāles amatierkolektīvu vadītāji, pagasta pārvaldes vadītāja un tautas nama vadītāja. Galdauta klāšanas process būs uzfilmēts, to varēs vērot sociālajos tīklos. Dziedās folkloras kopas "Urdava" dalībnieki un spēlēs pūtēju orķestra "Ugāle" pārstāvji.  

Zlēkās labiekārtotajā Vecās pagastmājas dārzā iedzīvotāji stādīs rozes, izveidojot īpašu dobi, kurā augs izmeklēti un smaržīgi augi, veidojot interesantu kolekciju. Ir jau sastādīts saraksts, lai viss notiktu droši. Stādus ir iegādājusies kultūras nama vadītāja Kristīne Kauliņa, piedāvājot interesentiem kopā veidot skaistu rožu dobi.      

Zirās pie tautas nama no plkst. 12 līdz 16 katrs varēs pieiet pie galda, uz kur būs uzklāts baltais galdauts, novietota dekorācija un cienasts. Pie šī galda ikviens aicināts fotografēties, bet turpat līdzās būs otrs galds, domāts radošiem darbiem. Uz tā novietos īpašu grāmatu, kurā zirenieki varēs ielīmēt mājās sagatavotos apsveikumus Latvijai un Ziru pagastam. Tas var būt zīmējums, dzejolis vai vienkārši labi vārdi, kuri tiek ierakstīti apsveikumā un ielīmēti grāmatā, kuras saturu katru gadu papildinās.

Piltenes kultūras nama vadītāja 4. maijā aicinās dažādu paaudžu pilsētas iedzīvotājus iestādīt liepu, ozolu un egli. Pēc tam no plkst. 12 līdz 13 pagalmos iegriezīsies un muzicēs saksofonists Aigars Lasmanis. Kultūras nama logos no 5. līdz 15. maijam varēs apskatīt Piltenes vidusskolas skolēnu zīmējumu izstādi "Baltā galdauta svētki bērna acīm".

Puzes kultūras nama vadītāja sadarbībā ar Puzes bibliotēkas vadītāju aicinās no 1. līdz 4. maijam Blāzmas ciemā piedalīties orientēšanās pasākumā "Meklē, domā, risini". Sociālajos tīklos tiks ievietots sveiciens Baltā galdauta svētkos.  

Tārgalē rīta pusē izskanēs vietējo kolektīvu dalībnieku sagatavots muzikāls sveiciens, veltīts Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienai. Dienas laikā tārgalnieki varēs albumā, kas būs novietots uz svētku galda netālu no Tārgales pagasta pārvaldes, ierakstīt savus vēlējumus Latvijai.

Ancē ar drona palīdzību taps video sveiciens 4. maija svētkos. Filmēšanā piedalīsies vidējās paaudzes deju kolektīva "Ance" dejotāji tautas tērpos, simboliski parādot triju paaudžu cieņu mūsu valstij. Dejotāju pāri un bērni, kas viņiem pievienosies, būs no vienas mājsaimniecības. Parks un teritorija pie kultūras nama greznosies svētku noformējumā.

Popē, gatavojoties svētkiem, 1. maijā, ievērojot visus ierobežojums, notiks mazā talka - bruģa tīrīšana kultūras nama pagalmā, kur pēc tam varēs nobaudīt kūku un kafiju. Folkloras kopa "Pūnika" un amatierteātris sagatavos video sveicienu, kas būs ievietots Facebook.

Jūrkalnes etnogrāfiskā ansambļa "Maģie suiti" dziedātājas Baltā galdauta svētkiem gatavo video apsveikumu. Pagasta iedzīvotājus un viesus aicinās svētku brīvdienās doties pārgājienā dabas takā "Rīvas loki" un baudīt dabas skaistumu, pastaigājoties gar gleznainajiem Rīvas upes lokiem. Pastaigas laikā būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Latviju, risinot dažādus pa ceļam atrastos uzdevumus.   

Užavā vokālais ansamblis "Saiva" un amatierteātris "Maskas" Baltā galdauta svētkiem gatavo video sveicienu. 4. maiju tautas nama vadītāja aicina užavniekus svinēt savās mājās un ģimenēs, dienas gaitā nesteidzīgi apmeklējot simtgades ozoliņu, iesienot tā zaros lentītes, kas būs atrodamas netālu no koka, un iedēstot sagatavotās sniegpulkstenītes apkārt Zlēku pagasta dāvinātajai liepiņai. Izskan aicinājums pie savām mājām stādīt kociņus.

Usmā svētku noformējums būs gan pie tautas nama, gan pagasta centrālajā laukumā. Tā kā šogad aprit 31 gads kopš neatkarības deklarācijas pieņemšanas, Usmā būs sarūpēts 31 košumkrūms un kociņi, kurus varēs iestādīt tautas nama dārzā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: