Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. februāra plkst. 6.30 līdz 5. februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma četrus izsaukumus - divus uz ugunsgrēku dzēšanu, vienu uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Plkst. 19 saņemts izsaukums Ventspilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas pagrabā dega starpsiena un sadzīves mantas 3m2 platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja 18 cilvēkus. Ugunsgrēks tika pamanīts pateicoties dūmu detektora skaņas signālam, kas atradās dzīvoklī virs pagraba, kur izcēlās ugunsgrēks.  Plkst. 19.53 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD atgādina, ka no 2020.gada 1. janvāra visos mājokļos ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, kas ar skaļas skaņas palīdzību brīdinās par ugunsgrēka izcelšanos. Savukārt, privātmājas papildus ir jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!
Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 30 izsaukumus - deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: