Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ceturtdien,11. februārī, aicinās Ministru kabinetu atcelt komandantstundu, lai novirzītu uzraudzības resursus ierobežojumu kontrolei dienas laikā un brīvdienās, informē Iekšlietu ministrija.

"Jāpārskata mājsēdes ierobežojuma lietderība, jo šāds ierobežojums tika pamatots ar nepieciešamību novērst cilvēku tradicionālo masveida pulcēšanos gadu mijas brīvdienās, īpaši Jaungada naktī. Mērķis tika sasniegts," norāda ministrs.

Mājsēdes atcelšana nekādā gadījumā nenozīmē epidemioloģisko ierobežojumu atvieglošanu, bet iespēju mērķtiecīgi novirzīt nepieciešamos resursus tur, kur tie visvairāk nepieciešami. Jebkurā gadījumā tikai kopīgi ar sabiedrību mēs varēsim pārvarēt pandēmijas radīto krīzi, skaidro Ģirģens.

Pārvietošanās ierobežojumu kontrolei nakts laikā tika iesaistīti apjomīgi Valsts policijas, Valsts robežsardzes, pašvaldību policiju, kā arī Zemessardzes resursi. Taču Valsts policija nav atbrīvota no savu pamatuzdevumu izpildes - noziedzības apkarošanas, sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un satiksmes uzraudzības. Tāpat ir nepieciešams ievērot procesuālos termiņus gan administratīvajā procesā, kriminālprocesā, gan operatīvās darbības procesā, norāda ministrs.

Patlaban personālam, kas veic policijas pamatuzdevumus darba dienās un turpina darbu mājsēdes kontrolēs nakts laikā brīvdienās, atpūtas laiku var piešķirt vienīgi brīvdienu diennakts gaišajā laikā.

Ja komandantstundu atcels, tad darbadienu naktīs policijas patruļas tiks nodrošinātas tāpat kā līdz šim, bet brīvdienās tiks nodrošināta pastiprināta kontrole. Savukārt vairāk uzraudzības resursu un personālu varēs novirzīt ārkārtējās situācijas rīkojumā noteikto ierobežojumu kontrolei diennakts gaišajā laikā, brīvdienās, kā arī, lai reaģētu uz izsaukumiem par pārkāpumiem, piemēram, nelegāliem izklaides pasākumiem.

Brīvdienu naktīs policija tāpat turpinās patruļas, taču mazākā apmērā nekā mājsēžu laikā, lai nodrošinātu policijas redzamību un kontrolētu pulcēšanās ierobežojumu ievērošanu gan transportlīdzekļos, gan publiskās vietās, gan reaģējot uz izsaukumiem, gan arī pēc savas iniciatīvas apsekojot iespējamās ballīšu vietas.

Rezultātā galvenie ieguvumi sabiedrībai būs efektīvāka epidemioloģiski svarīgu ierobežojumu kontrole, tādējādi mazinot saslimstību, kā arī vieglāk uztverami ierobežojumi, kas vairos sabiedrības uzticēšanos, norāda Ģirģens.

Tāpat šonedēļ iekšlietu ministrs tikās ar veselības ministru Danielu Pavļutu par nepieciešamību vistuvākajā laikā kopā ar dažādām nozarēm - ēdināšanas, skaistumkopšanas, sporta un citām, pārrunāt rīcību lai, nesamazinot epidemioloģisko drošību, šīs nozares varētu atsākt darbu.

Pavļuts apliecinājis, ka šādas tikšanās jau ir ieplānotas. Arī Iekšlietu ministrija vienmēr ir atvērta sarunām ar nozarēm, lai pēc iespējas ātrāk varētu pārvarēt pandēmijas radīto krīzi.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -5
    Latvija pāri visām! 11.02.2021, 09:57:16

    Pakariņa ķēdes "suņi" sarosījušies - slinkums rukāt pa naktīm,
    vēlas sdus taisīt cilvēkiem pa dienu.

  • -4
    Decembris 11.02.2021, 11:17:45

    Tieši tā, iekasēt ar varēs vairāk.

  • -5
    Braucēja 11.02.2021, 11:48:39

    Tad lai atceļ arī visus iepriekš piespriestos sodus!

  • -2
    Decembris 11.02.2021, 14:00:53

    Tas būtu tikai taisnīgi-atcelt visus kovidsodus un vainīgos par genocīdu pret tautu sodīt pēc kara laiku likumiem bez tiesībām uz apžēlošanu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: