Arī pasta pakalpojumu uzņēmums "Omniva" brīdina iedzīvotājus par krāpnieku mēģinājumiem izkrāpt maksājumu karšu datus, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Kompānijā norādīja - lai īstenotu nolūku, krāpnieki izrāda interesi no privātpersonām iegādāties sludinājumu platformās piedāvātās preces, bet kā norēķina veikšanas apstiprinājumu norāda it kā "Omniva" apliecinājumu par apmaksas veikšanu un aicinājumu viltus mājaslapā saņemt maksājumu.

Tomēr uzņēmumā norādīja, ka šādu pakalpojumu "Omniva" nenodrošina un aicina individuālos preču pārdevējus uzmanīties, kā arī, saskaroties ar krāpšanas mēģinājumiem, vērsties Valsts policijā.

Par aizdomīgām īsziņām vai e-pastiem kompānija aicina ziņot uzņēmuma atbalsta centram pa tālruni 27042424 vai rakstot uz info@omniva.lv, kā arī ziņot Valsts policijai.

Jau ziņots, ka par līdzīgu krāpniecības shēmu iepriekš informēja arī sūtījumu piegādes uzņēmums "DPD Latvija".

"DPD Latvija" pārstāvji pauda, ka kompānija saņēmusi vairākus ziņojumus par jaunu shēmu, kurā krāpnieki uzrunā iedzīvotājus, kas dažādās interneta tirdzniecības platformās ir izvietojuši preces pārdošanai, ar mērķi it kā iegādāties konkrēto preci, izmantojot kurjera pakalpojumus. Iedzīvotājiem tiek nosūtīta viltus interneta vietnes saite, kas vizuāli šķietami atgādina "DPD Latvija" mājaslapu, aicinot ievadīt norēķinu kartes datus, lai saņemtu apmaksu par preci attālināti. Tādējādi krāpniekiem ir iespēja piekļūt personu norēķinu karšu datiem un finanšu līdzekļiem.

Valsts policija saņēmusi vairākus iesniegumus par viltvāržiem, kuri, izmantojot uzņēmuma "DPD Latvija" vārdu, mēģina no iedzīvotājiem izkrāpt norēķinu karšu datus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: