Nodibinājums ''Ventspils Augsto Tehnoloģiju Parks'' (VATP) sadarbībā ar Ventspils pilsētas domi realizē Eiropas Savienības iniciatīvas ''Pilsētu inovatīvās darbības'' projektu ''Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas'', kur viens no projekta mērķiem ir apmācības un pārkvalifikācija uz darba vietām IKT profesiju un prasmju darbos klātienē Ventspilī un attālinātās darba vietās.

Projekta ietvaros sadarbībā ar VATP tiek piesaistīti uzņēmumiem jau kvalificēti IKT speciālisti, kuriem tiek piedāvātas apmācības, lai padziļinātu esošās vai iegūtu jaunas zināšanas, kas ļautu mainīt profesiju.

Apmācībās tiek nodrošināts pilna cikla atbalsts gan uzņēmumiem, gan darba meklētājiem, lai veicinātu jaunu IKT prasmju darba vietu rašanos Ventspilī un apmācīto personu iesaisti šajās darba vietās.

Projektā tiek komplektētas apmācāmo grupas un veiktas apmācības speciālistu sagatavošanai un pārkvalifikācijai IKT jomā Ventspilī tiešsaistē, atbilstoši Latvijas darba devēju pieprasījumam.

Šobrīd Ventspilī esošajiem un potenciālajiem IKT speciālistiem ir iespēja pieteikties uz bezmaksas apmācībām ''WEB PROGRAMMĒŠANA AR PHP''. Programma paredzēta dalībniekiem bez priekšzināšanām. Mācības notiks angļu valodā pirmdienās un trešdienās no plkst. 18.30 līdz 21.30. Mācību ilgums: 112 akadēmiskās stundas. Esošo ierobežojumu laikā mācības notiks tiešsaistē platformā "Zoom". Plašāk par programmu lasiet nodibinājuma VATP mājas lapā.

Pieteikšanās formu atradīsiet ŠEIT.

Apmācībās ir iespēja piedalīties tikai tām personām, kas ir deklarētas Ventspils pilsētā vai novadā, vai studē/mācās kādā no Ventspils izglītības iestādēm.

Pagājušajā gadā īstenotas astoņas apmācības, kurās piedalījās 69 personas, no kurām 12 ir uzsākušas darba gaitas IKT prasmju darbos, tostarp astoņas pie darba devējiem Ventspilī, četras attālināti no Ventspils citviet Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Partijas Biedrs 02.02.2021, 16:24:48

    Tātad bezpajumtniekiem,kuriem nav deklarētas dzīves vietas un vispār nekādu dokumentu,uz apmācībām nav ko cerēt?

  • -1
    .Barons.. 02.02.2021, 16:35:20

    Le but atnākt uz man Muiž.Es bus dot Darb,Vonung un Kost.Un 500 Oiro alg kater mēnes (uz Rōk).Un kater Vakar 3 (trīs) liter Muiž Brūz al,le zinat.

  • 0
    Kriska 04.02.2021, 11:38:43

    A ko dara pārējas 57 personas? Nevienam nederēja? Slikti bija skolotāji

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: