Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 7. janvāra plkst. 6.30 līdz 8. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma četrus izsaukumus - vienu uz ugunsgrēka dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem.

Vakar plkst. 21.55 VUGD saņēma izsaukumu Ventspilī, kur, kā liecināja saņemtā informācija, dzīvojamās mājas kāpņu telpā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no četrstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvokļa loga nāk dūmi. No dzīvokļa, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, ugunsdzēsēji glābēji izglāba cilvēku un nodeva cietušo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās seši cilvēki, bet vēl piecus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, nebija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 22.37 ugunsgrēks, kurā dega sadzīves mantas 3m2 platībā, likvidēts.

Analizējot VUGD statistiku par ugunsgrēkiem dzīvojamās ēkās, secināts, ka aptuveni puse ugunsgrēkos bojāgājušo miruši nevis no fiziskiem apdegumiem, bet gan no saindēšanās ar toksiskiem produktiem, kas rodas, sadegot mājoklī esošajiem sadzīves priekšmetiem un mēbelēm. Praktiskais risinājums kā pasargāt sevi, ir mājokļa aprīkošana ar dūmu detektoru, kas brīdina cilvēkus par izcēlušos ugunsnelaimi!

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 38 izsaukumus - 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Kriska 08.01.2021, 11:47:30

    Fotka super! Ko viņš tur redz?

  • -1
    .Panzerfaust 60 09.01.2021, 11:05:12

    Tas atkarīgs no tā,cik viņam resns vēders.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: