Ventspils pašvaldības iestāde ''Komunālā pārvalde'' gada izskaņā informē, ka 2020. gadā pašvaldība ir izsniegusi vairāk atļaujas lielgabarīta un smagsvara transportlīdzekļiem, nekā pērn.

Teju katru darba dienu pašvaldības iestāde izsniedz atļaujas lielgabarīta un smagsvara transportlīdzekļiem vienai nedalāmas kravas pārvadāšanas reizei pa noteiktu maršrutu pilsētas teritorijā. Projekta ''Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī'' īstenošana ir ievērojami palielinājusi tranzītkravu pārvadājumus caur Ventspils ostu.

2020. gada laikā tika izsniegtas par 30% vairāk atļaujas lielgabarīta automašīnām braucieniem uz un no ostas termināliem, nekā iepriekšējos gados.

Lielākais no smagsvaru pārvadājumiem šajā gadā bija smagsvara transportlīdzeklis, kura kopīgā faktiskā masa sasniedza ap 195 tonnām. Savukārt garākais pārvadājums bija 34m, bet platākais - 6m, lai gan brauktuves maksimālais platums pilsētā ir līdz 3,5m.

Iebraucot Ventspils pilsētas teritorijā, atļaujas tiek izsniegtas lielgabarīta transportlīdzekļiem, kura gabarīti pārsniedz šādus lielumus: garums - 16,5 m (transportam, kas dodas uz Zvejas ostu - līdz 13 m), platums - 2.55 m, augstums no brauktuves - 4.0 m, transportlīdzekļa ar kravu, kopējā masa - 40 t, slodze uz visnoslogotāko asi - līdz 10 t.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: