Šīs nedēļas nogalē solītā gaisa temperatūras paaugstināšanās nenotiks. Pavasara atnākšana pagaidām atlikta.

Lielākais aukstums Latvijā pārņēmis rietumus – Kurzemi un Zemgali, bet austrumu rajonos, kur debesis aizklāj mākoņi, gaisa temperatūra ir augstāka. Ja vakar agri no rīta meteoroloģisko novērojumu stacijā Ventspilī fiksēti – 20,4°, tad Daugavpilī – 17,5°.

Arī turpmākajās dienās laika apstākļus turpinās noteikt plaša anticiklona, kura centrs atrodas virs Krievijas, rietumu, dienvidrietumu mala, skaidro Latvijas vides, ģeoloģijas un metroloģijas centra hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa. Stabilais un spēcīgais anticiklons neļauj virs Latvijas teritorijas ieplūst siltākām gaisa masām. «Kamēr dominēs austrumu vēji, laika apstākļos nekas nemainīsies. Siltumu atnesīs gaisa plūsma no rietumiem,» skaidro Krūmiņa.

Metroloģiskās prognozes liecina, ka līdz februāra beigām par gaidīto siltumu jāaizmirst. Arī marta pirmajā dekādē krasas pārmaiņas nav sagaidāmas. Tomēr saule pamazām, ar katru dienu pakāpjas augstāk, un tāpēc dienās tās siltums būs jūtams arvien spēcīgāk. Gaisa temperatūras arī dienās saglabāsies negatīvas, tomēr būs par pāris grādiem augstākas kā līdz šim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: