Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu par finansiālā atbalsta sniegšanu valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa - Ventspils luterāņu baznīcas Tirgus saglabāšanai.

Ventspils evaņģēliski luteriskā draudze šajā gadā ir pabeigusi baznīcas torņa atjaunošanu. Ventspils pilsētas dome ir piešķīrusi līdzfinansējumu 6478 EUR apmērā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmas izbūvei, lai nodrošinātu baznīcas, tai skaitā, atjaunotā torņa, drošu ekspluatāciju, mazinot ugunsnelaimes riskus.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz pašvaldības saistošajiem noteikumiem ''Kārtība, kādā Ventspils pilsētas pašvaldība sniedz finansiālu atbalstu kultūras pieminekļu saglabāšanai Ventspils pilsētā'', sedzot 50% no kopējām ieceres realizācijas izmaksām.

Arī iepriekš Ventspils pilsētas dome ir sniegusi finansiālu atbalstu nozīmīgu valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu saglabāšanai - ar pašvaldības līdzfinansējumu ir atjaunota vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa Ventspils Sv.Nikolaja pareizticīgo baznīcas fasāde un valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa - Ventspils baptistu baznīcas jumts.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    Meistars. 24.11.2020, 11:47:31

    Bet kāpēc netiek atbalstīta sv.Romas katoļu baznīca?
    Rakstā ne vārda par jel kādu atbalstu tai.

  • -5
    Soft 24.11.2020, 14:54:43

    Iespējams, sv. Romas katoļu baznīca nav iesniegusi tādu lūgumu finansiāli kaut ko atbalstīt. Lai saņemtu finansējumu, nepieciešams šo vajadzību arī atbilstoši pamatot. ... Jāpiemin, ka pareizticīgo baznīcai ir fantastiski atjaunoti kupoli.

  • -1
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 01.12.2020, 13:30:56

    Atbild Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa:
    Ventspils pilsētas pašvaldība finansiālo atbalstu kultūras pieminekļu saglabāšanai sniedz atbilstoši Domes 2014. gada 24.janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.3 "Par kārtību, kādā Ventspils pilsētas pašvaldība sniedz finansiālu atbalstu kultūras pieminekļu saglabāšanai Ventspils pilsētā". Lai pretendētu uz pašvaldības finansiālo atbalstu, būvei, kuras saglabāšanai tiek lūgts pašvaldības atbalsts, ir jābūt atzītai par valsts aizsargājamu arhitektūras pieminekli. Ventspils Svētā Krusta Romas katoļu baznīca ir kultūrvēsturiski vērtīga ēka, taču valsts institūcijas valstī noteiktā kārtībā tai nav piešķīrušas valsts aizsargājama arhitektūras pieminekļa statusu, līdz ar to ēka nevar kvalificēties pašvaldības finansiālā atbalsta saņemšanai.

  • -6
    Katja 24.11.2020, 13:47:35

    Nu te raksts par konkrētu lēmumu! Nav jau te nekas teikts par atbalstu arī citu kultūras pieminekļu saglabāšanai. Un nav jau atbalsts vai finansējums baznīcai, bet gan ugunsdrošības sistēmas izbūvei. Gan jau, ja baznīca vēršas domē ar šādu lūgumu, tad dome atbalsta!

  • -6
    ventspilniece.lv-2 24.11.2020, 15:19:08

    Sektantu-baptistu-saiešanu nams baznīcas vārdu iegūst?
    Laikam tāpēc,ka viņu sludinātājs laulāja rūdīto ateistu Lembergu.

  • -7
    Ligo 24.11.2020, 19:22:17

    Vecā leijerkaste pamodusies.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: