Eiropas motokrosa čempionāta priekšpēdējā posmā EMX Open klasē, kurā ar Ventspils pašvaldības finansiālu atbalstu piedalījās motokluba ''Rodeo'' braucējs Toms Macuks un izcīnīja pirmo vietus.

Eiropas čempionāta jeb EMX pirmie trīs posmi augusta sākumā risinājās Ķeguma trasē, bet noslēdzošos trīs uzņem Itālijas Pjetramuratas trase. Pirmajā Itālijas posmā Toms Macuks bija ātrākais kvalifikācijā, bet braucienos divas reizes finišēja ceturtais un ierindojās 3. vietā.

Itālijas otrā posma pirmajā braucienā Ventspils pārstāvis ilgāku laiku bija sestais, tomēr līdz finišam prata pakāpties uz otro pozīciju, galu gala piekāpjoties vien kopvērtējuma vicelīderim, somam Kimam Savastem. Tūlīt aiz Macuku finišu šķērsoja igaunis Karels Kutsars, tā joprojām saglabājot sezonas līdera godu. Līdzīgi risinājās arī otrais brauciens, ar tādu vien atšķirību, ka šoreiz ātrākais bija Itālijas pirmā posma pārliecinošais uzvarētājs Džimijs Klošē no Francijas (pirmajā braucienā viņam vien 13. vieta). Macuks atkal bija otrais, bet aiz viņa finišēja Kutsars, kas nozīmēja, ka posmā labākais ir tieši latvietis.

Kopvērtējumā Macukam krietni iegriež divas nulles Ķeguma otrajā posmā (pirmajā brauciena tika piespriesta diskvalifikācija, bet otrā ievadā sanāca smags kritiens, pēc kura nācās izstāties un pēdējā posmā startēt ar lauztām ribām), tomēr pirms pēdējā etapa, kas notiks jau sestdien, Latvijas braucējs nostiprinājies labāko trijniekā. EMX Open klases kopvērtējuma vadībā ar 203 punktiem ir Kutsars, Savaste iekrājis par 11 punktiem mazāk, bet Macuks trešo vietu ieņem ar 174 punktiem, tuvāko sekotāju apsteidzot par 25 punktiem.

Toms Macuks ir 2020. gada Latvijas čempions prestižajā MX1 klasē un viņa pārstāvētais Ventspils motoklubs ''RODEO'' 12. reizi kļuva Latvijas čempioniem klubu vērtējumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: