Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par kukuļa piedāvāšanu Satiksmes uzraudzības amatpersonām un par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām.

Šo transportlīdzekļa vadītāju izdevies apturēt, pateicoties kādam ventspilniekam, kurš nepalika vienaldzīgs un informēja Valsts policiju par likumpārkāpēju.

25. oktobrī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas no Liepājas, sniedzot atbalstu Ventspilī dislocētajiem Satiksmes uzraudzības rotas inspektoriem, patrulēja pa Ventspili un uzraudzīja sabiedrisko kārtību, un ceļu satiksmes drošību. Ap plkst.10 tika saņemts zvans no kāda iedzīvotāja par to, ka Ventspilī pārvietojas automašīna, kura tiek vadīta nepārliecinoši un, iespējams, vīrietis ir alkoholisko dzērienu ietekmē.

Likumsargi vairākkārt apsekoja vietu, par kuru ziņots, taču aprakstam atbilstošu automašīnu neieraudzīja. Tomēr likumsargi nepadevās līdz neatrada un neapturēja šoferi, kurš ar savām darbībām varētu apdraudēt citus. Transportlīdzeklis ''Audi'' tika pamanīts Lielā prospektā, kur arī apturēts. Likumsargi noskaidroja vīrieša personību un veica alkohola pārbaudi autovadītāja izelpā. Vīrietis vadījis transportlīdzekli, būdams 2,04 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Pēc alkohola pārbaudes veikšanas vīrietis piedāvāja samaksāt sodu, uz ko Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas atbildēja, ka šeit uz vietas sods nav jāmaksā - šeit tiks noformēti dokumenti. Persona paskaidroja, ka samaksās 500 eiro. Uz likumsargu jautājumu, kas ir 500 eiro, vīrietis atbildēja, ka tā ir summa, kuru viņš samaksās, lai netiktu noformēti dokumenti par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkohola reibumā un bez tiesībām. Valsts policijas amatpersonas vīrietim vairākkārt skaidroja, ka tas ir pretlikumīgi, taču vīrietis neatkāpās un uzstāja, ka samaksās 500 eiro.

Vīrietis tika aizturēts un par notikušo uzsākts kriminālprocess, kur izmeklēšana šobrīd jau ir pabeigta. Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Savukārt par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņo par šādiem likumpārkāpējiem, tādējādi radot drošāku apkārtējo vidi. Valsts policija atkārtoti atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -1
    .Ventspilniece.lv 03.11.2020, 17:36:10

    Par maz piedāvāja.Arī kruķiem apetīte aug.

  • -3
    Lielais Kretīns 03.11.2020, 18:58:39

    Hmm bildē ir biški vairāk pa 500 eiro

  • -2
    Janis Zvejnieks 03.11.2020, 19:36:15

    ....automasina,kura tiek vadita neparliecinosi...).mmm ja.ne velti ir teiciens,agrak bija koka kugi un dzelzs viri.gribi braukt dzeruma,jabrauc labak neka skaidra,lai neviens sunis pat uz tav puss nepaskatitos.Viens tads virs man bij pazistams(man tev draugs)viss muz pa soper nobrauc,bez nevien avarij un tiesib zaudesan.Kautgan bij gadijum,ka atais soper durvs un vi$ izkrit ara. Iesedin atpakal pie rulliem un brauc atkal,ka pa diedzin un pec visiem noteikumiem.Sopers no diev.

  • -3
    .Barons.. 04.11.2020, 15:36:47

    Jan Zvejniek kung.
    Aber man akurāt tāpat.Ja es ne zinat,ka Jūs man Perzōn ne pazīt,es būt domat,ka to ir pa man būt rakstits.Es ar sav Volg GAZ-21 (kam spīdiks Irss uz haub) tig lab saprotas,ka viņ man patt ieslēdz Auto-pilot,kad vaidziks.To mašīn reizem ir ka Cilvēk,le zinat.

  • -1
    T.Montāns 03.11.2020, 22:00:56

    Interesanti ka men..policisti bij no Liepājas. Par to ka vietējie būtu kādu kukuļdevēju noķēruši sen nebija dzirdēts...

  • -1
    Opaps 03.11.2020, 22:16:26

    Savējos ir jāsargā

  • 0
    Janis Zvejnieks 04.11.2020, 20:20:49

    Baron kungs.Soreiz tas stasts nav pa tev un tav spidig irss.Tas virs ko es zinaj i zem zems,lai vinam viegl smilkt.Soperet vi$ sak vel tad,kad nebij mobilas ierics un polic kungs,ja tev uz cel apstadinaj tad lik vinam uzpust,ne ka tagat trubina.Un kartigam soperim,priek$ tad gadijum ,vienmer bij lidz kads sun suds,ko iemest mute,lai polic kungam pat tad dom nebut,ka vel vaidzet vinam uzpust :))

  • -3
    Vilis Skuja XVI 05.11.2020, 11:56:56

    Vajag ar likumu noteikt summu-minimālo un maksimālo,ko par katru pārkāpumu ir jādod.
    Un ceļu kruķiem minimālo algu.Lai iztiek no pārkāpējiem.

  • -1
    Latvija pāri visām! 05.11.2020, 22:36:57

    Laiks būtu atcelt tupos likumus par sodu pret sīkiem kukuldevējiem.
    Cilvēka mēģinājums paglābt sevi no soda ir vainu mīkstinošs apstāklis..
    Nu nepaņēma, policim ar algu pietika, bet par ko tad cepiens?

    Vispār, vajag jauna tipa likumdošanu, pēc iespējas vairāk stulbuma, loģikas trūkuma un absurda, lai piemērotos kovida ērai.

  • -1
    Vaņa 13.11.2020, 13:16:43

    Kāds zina cik vajadzēja dot? Tas tā nākotnei, lai ir zināms.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: