Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs apsveicis Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Goda prezidentu Vilni Baltiņu ar Olimpiskā ordeņa saņemšanu

19. februāri Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Goda prezidentam Vilnim Baltiņam pasniegs augstāko apbalvojumu par ieguldījumu pasaules sporta un Olimpiskās kustības attīstībā – Olimpisko ordeni.

Aivars Lembergs ir personīgi un ventspilnieku vārdā nosūtījis apsveikumu Vilnim Baltiņam saistībā ar augstā apbalvojuma saņemšanu.

Apsveikumā Lembergs izsaka pateicību Vilnim Baltiņam par ieguldīto darbu, atjaunojot Latvijas Olimpisko komiteju, kā par arī ieguldīto darbu pirmā olimpiskā centra Latvijā - Olimpiskā centra „Ventspils” – izveidošanu un veiksmīgo sadarbību ar Ventspils pilsētas pašvaldību.

„Sportā vienmēr ir bijušas un būs dižas un izcilas personības, kuru vārds saistīts ne tikai ar sportiskiem sasniegumiem, bet kuras arī atstāj pēdas kopējā laika ritējumā. Īpaši gandarīti esam par to, ka Baltiņa kungs, būdams mūsu novadnieks, ir kļuvis par vienu no leģendārākajām Latvijas sporta personībām, kurš vienmēr strādājis sportam un mācījis to darīt citiem,” apsveikumā raksta Lembergs.

Jāatzīmē, ka Vilnis Baltiņš ir pirmais augstā apbalvojuma – Olimpiskā ordeņa saņēmējs Latvijā. 

SOK Olimpiskā ordeņa pasniegšana pirmo reizi notika 1975.gadā. Ar ordeni apbalvo personas, kas ar saviem darbiem un rīcību iedzīvina Olimpiskos ideālus, atstāj paliekošas pēdas pasaules sporta un Olimpiskās kustības attīstībā. Olimpiskā ordeņa laureātu vidū ir tādas pasaulē pazīstamas sporta personības kā Džese Ouvens (četrkārtējais olimpiskais čempions vieglatlētikā), Alberto Tomba (leģendārais kalnu slēpotājs), kā arī pasaulē cienījamas personības, tādas kā Nelsons Mandela un Indira Gandija. Pasaulē ir aptuveni tūkstotis SOK Olimpiskā ordeņa kavalieru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: