Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Ventspils pilsētas pašvaldība uzsāks pabalstu izmaksu mācību līdzekļu iegādei skolēniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, tajā skaitā arī bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kuri mācās vispārējās izglītības iestādē vai profesionālās vidējās izglītības iestādē.

Bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni pēc pilngadības sasniegšanas, kuriem ir trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss, pabalstu var saņemt arī tad, ja studē augstskolā.
Iesniegumu pieņemšana Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā tiks uzsākta šī gada 17. augustā un turpināsies līdz 30. septembrim.
Bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm pabalsts 30 eiro apmērā par katru bērnu tiek piešķirts iepirkuma karšu veidā.
Savukārt bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem no trūcīgām vai maznodrošinātām ģimenēm un pilngadību sasniegušiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuriem ir trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss, tiek piešķirts naudas pabalsts.

Pabalsta apmēra lielums tiek noteikts atkarībā no izglītības iestādes, kurā pieprasītājs mācās:
- vispārējās izglītības iestādē - 43 eiro;
- profesionālās vidējās izglītības iestādē - 62 eiro;
- augstskolā - 121 eiro.

Kopumā plānots, ka pašvaldības sniegto atbalstu mācību līdzekļu iegādei varēs saņemt 140 bērni un jaunieši, kā arī septiņi bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: