Olimpiskā centra ''Ventspils'' futbola laukumā norisinās augsta līmeņa starptautiskas futbola sacensības un šonedēļ pirmo reizi pēc Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) pasūtījuma, centrālā futbola laukuma kvalitātes novērtēšanai Ventspilī, ieradās pasaules līmeņa speciālists, futbola zālienu eksperts Gordons Hovats.

Gordons Hovats pārstāv STRI Group organizāciju, kas ir pasaules vadošā sporta konsultāciju uzņēmumu grupa.

Šāda vizīte uzskatāma par pagodinājumu, jo pasaules vadošais sporta konsultantu grupas uzņēmums STRI saņem daudz pieteikumus no dažādām pasaules sporta bāzēm ar lūgumu sniegt atzinumus, bet UEFA uzdevumā uzņēmuma pārstāvji pēc saviem ieskatiem izvērtēšanai izvēlas tikai perspektīvākās sporta bāzes.

Ekspertīzes laikā, klātesot sporta bāzes pārvaldniekam Dāvim Vītolam un Futbola kluba izpilddirektoram Sergejam Usačevam, ar speciālu aprīkojumu tika noteikta futbola laukuma cietība vai mīkstums, mitruma līmenis, kas tika mērīts 105 dažādos punktos, kā arī tika noteikta futbola zāliena izturība pret slodzi, ko rada futbola apavu dzelkšņi. Ekspertīze iekļāva arī futbola laukuma laistīšanas sistēmas pārbaudi.

Darba procesā Hovarta kungs mutiski izteica augstu novērtējumu futbola zālienam, vienlaikus sniedzot arī padomus. Galējais slēdziens oficiālā dokumentā gaidāms tuvākajās dienās. Šāda ekspertīze būs pamats tālākai sadarbības attīstībai ar UEFA organizāciju, tai skaitā finansējuma piesaistīšanai infrastruktūras uzlabojumiem.

Pēc Hovarta kunga sacītā, sākotnēji Olimpiskais centrs ''Ventspils'' speciālistus ieinteresējis ar to, ka tas atrodas Eiropas ziemeļu daļā, un šajā reģionā pēc pasaules mērogiem futbolam ir mazbudžeta infrastruktūra. Uzturoties Olimpiskajā centrā ''Ventspils'', Gordons Hovarts izrādīja lielu ieinteresētību par futbola laukuma attīstības vēsturi un bija patīkami pārsteigts par Ventspils sporta infrastruktūras līmeni.

Ventspils centrālais futbola laukums ar dabīgā zāliena segumu atzīts par vienu no labākajiem Latvijā un var lepoties ar to, ka ik gadu kā viens no pirmajiem ir sagatavots sezonai.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -2
    <>^<> 06.08.2020, 13:42:44

    Nu malači
    Galējais slēdziens būs pēc kādām dienām,bet
    VB dīīžojas jau šodien :)
    Lai gan, Ventspilī( VIENMĒR UN VISUR)
    viss ir štokos!

  • -1
    ventasbalss.lv 06.08.2020, 13:56:50

    Mums arī prieks, ka futbola laukums tiek novērtēts un uz tā var notikt svarīgi futbola mači! VB dižojas jau šodien, tāpēc, ka OC padižojās - mēs nododam stafeti tālāk, lai ar šo notikumu var dižoties arī citi ventspilnieki, tai skaitā Jūs! Gaidīsim galējo slēdzienu un dižosimies atkal!
    Lai jauka diena!

  • 0
    Vadims Kevrelis 06.08.2020, 15:01:29

    Tomēr, arī bez speciālista slēdziena ir redzams un saprotams ka futbola laukums ir augstas raudzes un kas prasa savus ieguldījumus, skatītāju tribīnes arī ir teicamā formā.Jebkuri mači ir pārskatāmi no tribīņu jebkuras vietas.Paldies OC.

  • -1
    keda 06.08.2020, 15:50:36

    O, lai izdodas! Un būs mums beidzot lampas? ! :)

  • 0
    Latvija pāri visām! 06.08.2020, 20:11:11

    Lampas vajag. Un klubu arī restartēt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: