Pieaugušo nakts patversmē Ventspilī pašlaik uzturas aptuveni 40 bezpajumtnieku.

 Patversmē ir 34 gultasvietas, taču nepieciešamības gadījumā tajā var uzņemt vairāk cilvēku. "Esam sarūpējuši papildu gultas un matračus. Patversme ir pilna, bet nevar teikt, ka tā būtu pārpildīta," informēja patversmes vadītājs Andis Sukurs, piebilstot, ka uz ielas nevienam bezpajumtniekam nebūs jāpaliek - nepieciešamības gadījumā uz grīdas var nolikt matračus gulēšanai.

Pagaidām gultu skaits ir pietiekams. Lai gan parasti patversme atvērta no plkst.18 līdz plkst.8, pašlaik, kad ārā ir stiprs sals, bezpajumtnieki patversmes telpās var uzturēties visu diennakti. Arī papildus ierastajām brokastīm un vakariņām pašlaik patversmē tiek nodrošināta vēl viena ēdienreize - pusdienas.

Saistībā ar vispārējo ekonomisko stāvokli valstī arī Ventspilī pēdējo gadu laikā palielinājies bezpajumtnieku skaits, atzina Sukurs. "Jādomā par [patversmes] paplašināšanos," viņš piebilda, prognozējot, ka bezpajumtnieku skaits vēl turpinās palielināties.

Ventspils pašvaldība par nakts patversmes pakalpojumu sniegšanu ir noslēgusi līgumu ar Latvijas Samariešu apvienību. Viena bezpajumtnieka izmitināšana, ieskaitot ēdināšanas pakalpojumus, Ventspils pašvaldībai dienā izmaksā Ls 6,15. Šī summa paredzēta gan par aizpildītu, gan neaizpildītu gultas vietu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: