Vecpilsētā atvērta jauna ēstuve - kebabnīca Mazais Džordžijs. Iestādes īpašnieks - ventspilnieks - jau izmēģinājis savu biznesu Rīgā un vēlas izveidot ātrās ēdināšanas uzņēmumu tīklu.

Kebabnīcas Mazais Džordžijs atklāšanas dienā Lielajā ielā bija izveidojusies rinda. Pirmajā dienā neiztika bez zināmas stresiņa devas, jo kolektīvam vajadzēja pieņemt pasūtījumus citu pēc cita, cenšoties ātri apkalpot pirmos klientus, lai viņi aizietu no kafejnīcas apmierināti, turklāt ar vēlmi atgriezties. Lai palīdzētu kolēģiem, Ventspilī bija ieradies pavārs no tāda paša nosaukuma kebabnīcas Rīgā. Abas iestādes pieder ventspilniekam Georgam Sideram - topošajam juristam, Stradiņa universitātes 2. kursa studentam. Uzņēmuma un abu sabiedriskās ēdināšanas iestāžu nosaukumi radušies, pārveidojot īpašnieka vārdu. Kebabnīcas Mazais Džordžijs atklāšanas dienā Ventspilī atbalstīt brāli un dēlu bija ieradusies teju visa Ventspils prokurora Jura Sidera lielā saime.

Sapni par savu biznesu vecākais no visiem ģimenes bērniem - Georgs - loloja jau sen, daudz nešauboties dodot priekšroku sabiedriskajai ēdināšanai. Sākotnēji bija ideja gatavot un pārdot picas. Nodzīvojis gadu Anglijā, kur viņš studēja starptautiskās politiskās attiecības, Georgs nonāca pie secinājuma, ka Anglija nav viņa valsts, un nolēma atgriezties dzimtenē. Toties Anglijā viņš bija nobaudījis īstu kebabu turku kebabnīcās un saprata, ka šī niša Latvijā vēl nav aizņemta. ''Kebabs - tas ir visveselīgākais no visiem ātrās pagatavošanas ēdieniem,'' pārliecināts gados jaunais uzņēmējs. Abās iestādēs kebaba pagatavošanai cenšas izmantot veselīgas mērces un citus komponentus.

SIA Mazais Džordžijs reģistrēta pagājušā gada augusta beigās. Pirmā kafejnīca kebabnīca tika atvērta Rīgā 12. oktobrī, bet otra - Ventspilī - tieši pēc astoņiem mēnešiem, 12. jūnijā. Salīdzināt abas iestādes Georgs pagaidām nesteidzas: galvaspilsētā un viņa dzimtajā pilsētā atšķiras gan pieprasījums, gan klienti, gan konkurence. Turklāt Rīgā kebabnīca tika atvērta rudenī, tuvojoties ziemai, bet Ventspilī - laikā, kad tuvojas vasara, turklāt vēl pēc piedzīvotā koronavīrusa. Galvaspilsētā Mazais Džordžijs ir iesaistīts sīvā konkurencē, bet Ventspilī šī pēc skaita ir otrā kebabnīca pašlaik.

Ideja atvērt Ventspilī kebabnīcu īstenojās ļoti īsā laikā. SIA Mazais Džordžijs iesniedza pieteikumu uzņemšanai Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Ventspils Biznesa inkubatorā. Kad tika saņemts apstiprinājums no Biznesa inkubatora, radās spontāna doma: varbūt atvērt arī Ventspilī kebabnīcu, nesenos notikumus atceras Georgs. Iepazinis ātrās ēdināšanas iestāžu telpu piedāvājumu, uzņēmējs atrada vienīgo variantu - Lielajā ielā 6, kur kādreiz atradās kafejnīca un bārs Landora. Sadarbība ar telpu īpašnieci bija pretimnākoša un ātri vien pārgāja savstarpēji izdevīgā gultnē. Georgs ir pateicīgs šai sadarbībai, jo līdztekus telpām viņš varēja iznomāt arī no iepriekšējās iestādes palikušo virtuves tehniku. Par papildu bonusu kļuva arī mājīgā vasaras terase pagalmā.

Vasara būs pārbaudījumu un izaicinājumu laiks Ventspils kebabnīcai. ''Paskatīsimies, ko vēlas ventspilnieki un ko mēs varēsim viņiem piedāvāt,'' norāda uzņēmējs. Kebabnīcā katrā maiņā strādā pa diviem pavāriem un diviem viesmīļiem. Rīgas kebabnīcā alkoholu nepiedāvā, bet Ventspilī uzņēmējs noformē licences vieglajiem dzērieniem - alum, sidram. Jaunais uzņēmējs ir pateicīgs, vispirms jau ģimenei un draugiem. Tēvs visu laiku ir līdzās, gatavs vienmēr atsteigties palīgā. Rīgā pazīstami blogeri aktīvi pareklamējuši kebabnīcu Mazais Džordžijs. Efekts izrādījās negaidīts - ēstuve knapi tika galā ar apmeklētāju pieplūdumu. Dēlam atsteidzās palīgā uz Rīgu tēvs. Ventspilī tāpat tēvs sniedz lielu atbalstu - ar padomiem un praktiski, piemēram, noformējot nepieciešamos dokumentus.

Atverot divas kebabnīcas, uzņēmējs Georgs Siders vēlas panākt un saglabāt arī augstu ēdienu un apkalpošanas kvalitāti, bet nākotnē - izveidot ātrās ēdināšanas uzņēmumu tīklu, aptverot ne tikai Latviju, bet arī ārzemes.

Lasi vēl

Komentāri (17)

  • -3
    Kriska 26.06.2020, 11:35:25

    Ventspils nav Rīga. Dzīvosim - redzēsim.Ne viņš pirmais ne pēdējais

  • -4
    Alnis 26.06.2020, 12:37:30

    Galīgi garām. Ventspilī jau ir bijušas līdzīgas kebabnīcu iestādes - viena ātri nobankrotēja, otra tagad nīkuļo.

    Ir jāsaprot, ka visās kebabnīcās pieejamais ēdiens ir visai specifisks un, galvenokārt, orientēts uz jauniem cilvēkiem bet cik Ventspilī ir to jauniešu? Visi ir vai nu ārzemēs vai Rīgā. Vecas omes un onkuļi tādās iestādēs neies.
    Otrs, cena. Ventspilī lielākā daļa cilvēku ir ar vidējiem ienākumiem un vai nu ēd mājās vai uz kafejnīcām iet reti. Lai gan neesmu nekad bijis, taču pieļauju, ka kebabnīcās ēdiena cena ir virs vidējā līmeņa.

    Mana prognoze - Mazais Džordžijs Ventspilī noturēsies maksimums gadu, pēc tam bankrots.

  • -3
    reku 26.06.2020, 17:36:27

    Ne tikai vecas omes un onkuļi,bet arī vidējā paaudze diez vai jūsmo par svešzemju ēdmaņu.

  • -6
    Prosto cilvēks 27.06.2020, 14:12:03

    Nezinu, pie kuras paaudzes sevi pieskaitīt, pašam gribētos jau pie vidējās, biju ietestēt un man dikti garšoja! Paņēmu kebabu šķīvī un tā pieēdos, ka vēl vakarā vēders pa priekšu, tā kā cenas pilnīgi adekvātas un pieņemamas. Nezinu, ko var nīdet, ka latviešiem nav pieņemams svešzemju ēdiens - grilēta gaļa, cepti kartupeļi, dārzeņi un diļļu mērce vai tad nav īstākie latviešu ēdieni? Nākošreiz izmēģināšu viņu pašu krāsnī cepto maizi, jo visi to tā slavē un izskatījās kārdinoši. Ventiņi, pirms norejat, aizejiet un noprovējiet! Iesaku!

  • -4
    .Ventspilniece.lv 26.06.2020, 13:02:48

    Kamdēļ ne latviski?
    Iznāktu-Mazais Jurītis.

  • -6
    Latvija pāri visām! 26.06.2020, 16:16:17

    Tieši tā. Apnikuši tie anglicismi. No rusicismiem ( tad būtu "Mazais Jurčiks":) tika vaļā, bet tagad otrā grāvī iekšā.

  • -12
    Eeeeeeeeee 26.06.2020, 16:31:32

    Nafig visu vajag latviskot? Vairāk mūsdienu nekā visu to laucisko!

  • -4
    reku 26.06.2020, 17:33:22

    Mazes Jurels.Mēs tokš i ventiņ!

  • -15
    Latvija pāri visām! 26.06.2020, 20:24:47

    Varam jau nelatviskot. "Малый Юрочка." - skan interesanti.:)))

    Bet "Mazes Jurels" - būtu forši!

  • -2
    herberts 27.06.2020, 14:18:14

    Es a pa mazes Jurels, ja viš i ventiš ta tika tā, rō, un ne savādāks.

  • -8
    Asdf 27.06.2020, 15:53:21

    Ja jau tik ļoti gribas latviskot un Georgu pārdēvēt par Juri, tad varbūt arī Herberts vajadzētu pārdēvēt par, piemēram, Pamuļķīti (pamatojumam - lexico.com)

  • -2
    tēčš 27.06.2020, 14:24:32

    Es doma ka viš nu nav ventiš. Ja būt ta būt izdomajs , ja ne maze Jurel bet vismaz kauč ko līdzig. Tā jo te doudz kas no to ventiņ būšan nav palics pār kopš te gād no gāg avien vairāks sarodas enācej no attālinātem Latvijs apgabalem.

  • -3
    KRX 29.06.2020, 11:13:46

    Līdz šim izbraukuma tirdzniecībā šie bijuši visgaršīgākie kebabi! Lai veicas jaunajiem censoņiem!
    Un vietējais vidējais čīkstulis var mierīgi turpināt čīkstēt savās biksēs; tāpat nekur tālāk neaizvilksies.

  • -1
    sranskis 29.06.2020, 16:05:03

    SIA Mazaiz Džordžijs- pamatkapitāls 1,00 EUR, nodokļu parāds uz 26.06.2020- 1650, 56 EUR ar tendenci pieaugt!

  • -1
    T.Montāns 30.06.2020, 12:28:29

    Lai veicas! Bet nedomāju ka līdz ziemai izdzīvos...

  • 0
    Panzerfaust 150 25.06.2021, 07:50:41

    Tas jau prokurora dēlēns...

  • 0
    sranskis 25.06.2021, 10:31:53

    Cik labi, ka viens atvēra vecu tēmu! Nu jau Mazā Džordžija nodokļu parāds- 35 963 EUR uz 21.06.2021!:) Un tēvs tiešām prokurors ar pieaugošām kredītsaistībām!:)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: