Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa visiem valsts galvenajiem autoceļiem arī Kurzemē, bet visvairāk sniega sega pieaugusi tieši Ventspilī.

Ventspils pusē sniegs pirms tam faktiski bija nokusis, bet šorīt sniega sega ir sešus centimetrus bieza. Stendē sniega sega pieaugusi par pieciem centimetriem, bet Liepājā un Dobelē - par četriem centimetriem.

Pārējā Latvijā sniega sega naktī pieaugusi par vienu līdz trīs centimetriem. Rīgā sniega sega paaugstinājusies par trīs centimetriem, šorīt sasniedzot 18 centimetrus.

Spēcīgākās vēja brāzmas bijušas Kolkā - 20 metri sekundē (m/s), bet Ventspilī aizvadītajā naktī vējš brāzmās pūtīs 15 m/s. Dienā pūtīs mēreni stiprs austrumu, ziemeļaustrumu vējš, brāzmās sasniedzot ātrumu 15-18 m/s, kas pievakarē Kurzemes piekrastē sasniegs vētras spēku, pūšot 20 līdz 22 m/s.

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa visiem valsts galvenajiem autoceļiem Kurzemē, Zemgalē un Rīgas apkārtnē, kā arī daudzviet Vidzemē. Latgalē ceļu stāvoklis ir labāks, lai arī Daugavpils apkārtnē braukšanas apstākļi tomēr ir apgrūtināti. Pa reģionālas un vietējas nozīmes ceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti visā Latvijā.

Jau ziņots, ka šodien Latvijas teritorijas lielākajā daļā turpinās stipri snigt, tādēļ daudzviet sniega segas biezums palielināsies par sešiem līdz 13 centimetriem. Daudzviet putinās ar redzamības pasliktināšanos līdz 500-1000 metriem, kā arī uz ceļiem veidosies sniega sanesumi. Dienas laikā dienvidrietumu rajonā gaidāms arī slapjš sniegs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: