Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas valsts karoga likumā, būtiski palielinot sodu par Latvijas karoga nepareizu izgatavošanu un izplatīšanu.

Izmaiņas tiek virzītas pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) pastāvīgās darba grupā secinātā, ka kodeksā līdz šim paredzētais sods 30 eiro apmērā par karoga nepareizu izgatavošanu un izplatīšanu ir nesamērīgi mazs. Tāpēc sodu fiziskām personām palielināts līdz 125 eiro, bet juridiskajām personām līdz 250 eiro.

Tādā veidā sods palielināts, taču nepārsniegs līdz šim esošo bargāko soda mēru - 700 eiro par klajas necieņas izrādīšanu pret valsts karogu, kas, pēc būtības vērtējot, ir vissmagākais un rupjākais administratīvais pārkāpums pret valsts karogu.

Pieņemto likuma izmaiņu anotācijā skaidrots, ka jau pašreizējais LAPK paredz pēc būtības līdzīgu pārkāpumu, proti, par likumā paredzētajā kārtībā neapstiprinātas atribūtikas ar valsts ģerboni izgatavošanu, izplatīšanu vai lietošanu saimnieciskās darbības ietvaros - uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz 140 eiro, bet juridiskajām personām - līdz 280.

Tādējādi arī sods par valsts karoga neatbilstošu izgatavošanu un izplatīšanu vienādots ar sodu par neapstiprinātas atribūtikas ar valsts ģerboni izgatavošanu un izplatīšanu, skaidrots anotācijā.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    qwerty 19.06.2020, 20:15:47

    Es zinu, ir karoga likums un tajā ir noteikts kā karogs ir izvietojams sēru noformējumā , taču man raisa izbrīnu fakts kā valsts karogs izskatās uz citu karoga fona. Tā piemēram 17.jūnijā Valsts karogi tika nolaisti mastos Ventas tilta kreisā krasta aplī, bet pārējie karogi paliek augšā. Tas izskatās apmēram tā : Latvija sēro, bet EU un Ventspils pilsētai ir vienalga, viņu karogi ir mastā līdz galam. Iedomājamies bērēs: ir sērojošie melnās drēbēs, bet daļa pavadošo ir košās drānās. Dažās valstīs sēru dienās valsts karogus nolaiž pusmastā, bet citus karogus noņem vispār.A pie mums ,valsts karogs pusmastā,bet Rimi karogs gaisā, tā var turpināt vēl un vēl.Vienkārši aicinu skatīties uz šo ne no likuma skatu punkta, bet vienkārši no ētikas puses.

  • -3
    Covid-2020.ventspils 19.06.2020, 20:28:51

    "Ventspils pilsētai ir vienalga"-kas tur par brīnumu?
    Atstādinātais (sankcionētais) tak taisa virsū no piektā stāva visam un visiem,kas tam nepatīk,prokuratūru un tiesu ieskaitot...

  • -2
    .Panzerfaust 60 20.06.2020, 07:24:27

    https://tautastribunals.eu/?p=56453

  • -5
    Latvija pāri visām! 20.06.2020, 12:31:15

    Nu tā kā padomju laikos.
    Vai tad tik slikti valstī iet, ka vajag ar varu uzspiest cieņu?
    Ja necienu - necienu, ja cienu, tad cienu,

  • -6
    Latvija pāri visām! 20.06.2020, 12:34:33

    Sodu par Dieva zaimošanu atcēla,
    bet ar karogu auklējas kā ar nezin ko.
    Aizmirst, ka demokrātiskā valstī jābūt izvēlei, jaunie komunisti.

  • -6
    Latvija pāri visām! 20.06.2020, 17:21:11

    Iedomāsimies, cilvēks vēlas apčurāt karogu, lai izteiktu savu attieksmi pret valstī notiekošo.
    Manuprāt, viņam jābūt šādām tiesībām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: