Lai bērni varētu apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādes, vecākiem vairs nevajadzēs katru nedēļu bērnudārzos iesniegt rakstiskos apliecinājumus, ka vecāki un bērns pēdējo 14 dienu laikā nav bijuši ārzemēs, informēja veselības ministre Ilze Viņķele.

Ministre skaidroja, ka valdība nolēma, ka rakstiskais apliecinājums vairs nav nepieciešams, jo pastāv būtiski pārvietošanās ierobežojumi un šāds apliecinājums vairs nav aktuāls.

Tomēr Viņķele uzsvēra, ka tas nenozīmē, ka vecāki drīkst uz bērnudārziem vest apslimušus bērnus.

Valdība arī lēma atļaut klātienē sagatavot obligātajā izglītības vecumā esošos bērnus pamatizglītības ieguvei atbilstoši izglītības iestādes dibinātāja lēmumam. Skolu dibinātājam būs jānodrošina bērna vecāku informēšanu par pieņemto lēmumu, kā arī jānodrošina mācības attālināti, ja bērna vecāki to pieprasa

Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs jau iepriekš apšaubīja veidlapu jeb apliecinājumu nozīmīgumu, norādot, ka būs jāizvērtē cik lietderīgi tie vispār būtu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: