Ņemot vērā Ministru kabineta lēmumu pakāpeniski samazināt Covid-19 dēļ ieviestos pulcēšanās ierobežojumus, Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) apsaimniekotās dabas takas un skatu torņi sākot no šīs nedēļas nogales atkal būs pieejami apmeklētājiem, informēja DAP sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna.

Viņa stāsta, ka DAP Latvijas īpaši aizsargājamajās dabas teritorijās ir izveidojusi un uztur 748 dabas tūrisma un infrastruktūras objektus - laipas, takas, skatu torņus, velo maršrutus, atpūtas vietas, stāvlaukumus, informācijas stendus. Objekti, kuros nebija iespējams nodrošināt valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, bija uz laiku slēgti.

No sestdienas, 16. maija, dabas takas, skatu torņi atkal būs pieejami visos reģionos. Vairākos maršrutos, kuri ietver šauru laipu posmus, tādējādi liedzot brīvi samainīties pretim nākošiem tūristiem, arī turpmāk būs spēkā noteiktais vienvirziena kustības virziens. Joprojām dabā saglabātas informatīvās zīmes ar aicinājumu ievērot divu metru distanci, izvairīties no margu aizskaršanas, kā arī plānot savu maršrutu pa mazāk populāriem objektiem, aicināja Rēna.

Apmeklētājiem jāņem vērā, ka vēl kādu laiku nebūs iespējams apmeklēt Mākoņkalnu Rāznas Nacionālajā parkā, kur notiek kāpņu remonts.

Dabas objekti un parki ir nozīmīga kopīgās tūrisma sistēmas daļa tūrisma piedāvājumā un ļoti populāri objekti Latvijas vietējo, kā arī Baltijas valstu tūristu vidū, turklāt novērojumi liecina, ka tieši patlaban, kad iedzīvotāji izvairās no publiskām vietām, dabas teritorijas kļūst arvien populārākas.

Visa aktuālā informācija par ierobežojumiem dabas tūrisma objektos, ko uztur ne tikai DAP, bet arī pašvaldības, "Latvijas valsts meži" un citi, atrodama DAP tīmekļa vietnē bit.ly/turistiem un mobilajā lietotnē "Dabas tūrisms".

Mobilā lietotne "Dabas tūrisms" sniedz iespēju īsā laikā saplānot dienu skaistai pastaigai vai izbraucienam dabā. Lietotne palīdz rast atbildes uz jautājumiem - kur šodien doties vai ko darīt, jo tajā ir vairāk nekā 400 dažādu dabas tūrisma galamērķu - gan dabas takas, gan skatu vietas, torņi, visā Latvijas teritorijā. Tās saturs ir sakārtots vairāk nekā 20 dažādās kategorijās, kas ļauj ērti izvēlēties sev piemērotāko veidu ceļošanai dabā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: