Fiziskās distancēšanās un pašizolācijas laiks nav traucējis ventspilniekam Artūram Griezem uzsākt biznesu sabiedriskās ēdināšanas jomā. Viņa mobilās virtuves Spotiņš pakalpojumi ir tieši kā radīti tiem, kam patīk vakaros pastaigāties jūras tuvumā.

Lielajā stāvlaukumā Loču ielā 25a – Pludmales akvaparka un Jūrmalas parka ieejas tuvumā – uzradās neparasts treilers Spotiņš, kas vakaros nodrošina vilinošu svaigi ceptu pankūku un citu karsto ēdienu smaržu. Ventspilnieks Artūrs Grieze piedāvā vakara pastaigu mīļotajiem nedēļas izskaņā – piektdienā, sestdienā un svētdienā – nobaudīt gardas mājas pankūkas ar vistu, sālītiem gurķiem, sieru, kartupeļu pankūkas ar vistas malto gaļu mango mērcē vai kartupeļus frī ar mango un šķiņķa mērci zem ceptas olas. Pēdējais no uzskaitītajiem ēdieniem bija jo īpaši pieprasīts pirmajos vakaros, kad mobilā virtuve uzsāka savu darbu. Visi ēdieni tiek pārdoti līdzņemšanai.

Artūra Griezes neparastais bizness iesākās pagājušajā gadā, kad viņš uzrakstīja projektu un ieguva atbalstu no finanšu iestādes Altum. Finansiālo palīdzību Artūrs izmantoja dzīvojamā kempera iegādei, kuru pārveidoja par mobilo virtuvi, aprīkojot to ar visām nepieciešamajām iekārtām. Uzsākt praktisku darbību pagājušajā gadā Artūrs nepaguva, un viņa pirmās sezonas atklāšana sakrita ar ārkārtējās situācijas laiku, ko izraisījusi Covid-19 vīrusa infekcijas izplatība.

Šajā sakarībā jaunais uzņēmējs pilnīgi nemaz nesatraucas – pastaigas brīvā dabā nav aizliegtas, bet vēlos vakaros, kas jo īpaši sirdij tuvi jauniešiem, pilsētā nav kur uzkost, turklāt koronavīrusa dēļ daudzas kafejnīcas ir slēgtas. «Protams, situācija ir smaga Latvijā un pasaulē. Taču nevar visu laiku sēdēt mājās! Cilvēki grib pastaigāties, bet, kad ir izbadējušies, meklē vietiņu, kur var uzkost,» spriež Artūrs. Spotiņa pirmās trīs darba dienas sagādāja uzņēmējam patiesu gandarījumu, jo tik lielu interesi viņš nemaz nebija gaidījis.

«Mani vienmēr ir interesējusi sabiedriskā ēdināšana, arī mūsu ģimenē vienmēr ir gatavojuši garšīgu ēdienu, pats arī esmu iesaistījies gatavošanā,» stāsta par sevi Grieze. Līdztekus aizrautībai ar kulināriju Artūram ir desmit gadu pieredze, praktiski strādājot sabiedriskās ēdināšanas jomā – par bārmeni, restorānu menedžeri, toskait augstas klases bāros un restorānos Latvijā un ārzemēs, piemēram, Maltā. Būdams piesaistīts ģimenes vērtībām, viņš zināja, ka viņa ceļš noteikti reiz atvedīs atpakaļ uz dzimto pilsētu. «Nauda – tas ir viens, bet dzīvot un strādāt tālumā no mājām un ģimenes ir ļoti grūti, mājās tomēr labāk,» atzīst uzņēmējs.

Uzkrājis darba pieredzi sabiedriskajās ēdināšanas jomā, Artūrs nolēmis veidot un attīstīt savu biznesu dzimtajā pilsētā. Ārzemju pieredze iemācījusi skatīties plašāk uz lietām, nebaidīties riskēt. Mobilo virtuvju ideja piesaistīja viņu ar brīvo gaisotni, iespēju baudīt ēdienu svaigā gaisā. Tas bija viņa sens sapnis, kas tagad pārtop reālā biznesā. Uzņēmējs ir pateicīgs pilsētas domei, no kurienes viņam piezvanīja, piedāvājot jau šosezon saņemt tirdzniecības atļauju. «Tas bija ļoti laicīgi, šajā laikā cilvēki patiešām meklē jaunus sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus,» savās emocijās dalās Artūrs. Viņš ir gandarīts, ka milzīgie pūliņi un nervi, kas tika ieguldīti sagatavošanas laikā, nav iztērēti lieki.

«Paldies visiem par izrādīto lielo atsaucību, kas motivē mani turpināt un attīstīt savus pakalpojumus,» priecīgo satraukumu neslēpj uzņēmējs, solot parūpēties par jauniem un interesantiem ēdieniem. Tuvojoties siltākam laikam, mobilās virtuves darba stundas, iespējams, pamainīsies. Un nobaudīt garšīgus un interesantus ēdienus varēs arī dienas pastaigu mīļotāji. Viņa uzņēmuma nosaukums ir SIA Bonguyag (izrunā bondžu), kas tulkojumā no maltiešu valodas nozīmē Labrīt! «Dzīve turpinās, galvenais – nekrist panikā, labāk padomāt, ko var izdarīt šajā situācijā,» atzīst uzņēmējs. Viņš piemin ģimenes lielo atbalstu, bez kuras viņam būtu morāli un fiziski grūti uzsākt jaunu biznesu.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    karlito 27.04.2020, 11:13:56

    Malacis,lai viss izdodas!

  • 0
    Rasma 27.04.2020, 13:11:31

    Jauki! Prieks, ka uzradies šāda tipa ēdinātājs. Citādi Ventspilī viss tik pareizi, tik saspringti. Vismaz brīvais vēdera gars klejos pa pilsētu iepriecinot ļaudis. Lai veicas!

  • 0
    Eeeeeeeeee 27.04.2020, 13:13:36

    Malačaga! Tik uz priekšu un veiksmes!

  • -2
    keda 27.04.2020, 14:43:06

    Super ideja, lai veicas! Cerams, būs sekotāji, jo vietas, kur tādu strītfūda/kafijas busiņi varētu stāvēt, ir vēl. Piemēram, Lielo laukumu prasās apdzīvot un promenādi!

  • -6
    Latvija pāri visām! 27.04.2020, 14:48:18

    Prieks, ka mums visiem pozitīva attieksme pret šādu iniciatīvu.)))
    Lai izdodas!

  • -2
    ventspilnieks 36,7 27.04.2020, 16:46:19

    Tāds, kurš pastaigājas, piektdien laikam biju es viens. Visi nez no kurienes atbrauca, dažs pat speciāli :)
    Čalis bez čīkstēšanas, ka kautkas trūktu. Krāsniņas apsilda no ģeneratora, tas aiz lielā vītola nolikts pukšķēja

  • -1
    peace 27.04.2020, 23:28:00

    nu tik būs lielpisētu streetfood kultūra, no Popes arī brauksim kā kungi mieloties ar pankūkām pēc neko nedarīšanas, cerams tik ka nav dārgāk pa 2 eiro, savādāk jau to pankūku var prasīt mātei uzcept. Ja Jūs ar šādu entuziasmu atbalstītu pārējos un izbijušos ēdināšanas uzņēmumus pilsētā, tad varbūt tie nevērtos ciet un vaļā kā logi vēja laikā. Lielo laukumu prasās apdzīvot, promenādi :D - pēc vīrusa pilsētā patērētāju nebūs atkal. Tērēs savus eirikus jaunie imigranti veceiropā pēc tomātu ražas.
    Veiksmi Griezem

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: