Ar Ķīnas vēstniecības atbalstu, 8. aprīlī Saeimas deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu saņēma dāvinājumu - 5000 respiratoru, kuri tuvākajās dienās tiks nodoti visām reģionālajām slimnīcām Latvijā, t.sk. Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai. 

14. aprīlī, Latvijas Saeimas deputāti Jānis Vucāns un Gundars Daudze (Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu dalībnieki) nodeva slimnīcai Ventspilī 472 respiratorus (skaits iedalīts proporcionāli iedzīvotāju skaitam, ņemot vērā dāvinājuma apmēru un ārstniecības iestāžu skaitu), kuri tiks izmantoti nodaļu vajadzībām, liekot uzsvaru uz personāla aizsardzību tieši Uzņemšanas, Infekciju slimību un Intensīvās terapijas nodaļās jeb zonās, kur ir lielākais risks saskarei ar vīrusu.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenais ārsts Edijs Ilziņš izteica atzinību par šādu soli: “Ārkārtas situācijā ir jāpieņem dažādi lēmumi, kā pasargāt iedzīvotājus no saskarsmes ar vīrusu un tas, ka saņemam atbalstu no Ķīnas mūsu mediķiem, kuri strādā paaugstinātā riska zonā, ir apsveicami. Pasargājot medicīnas personālu, varam, nezaudējot darba efektivitāti, turpināt sniegt kvalitatīvus veselības aprūpes pakalpojumus.”

KN95 kategorijas respiratori (FFP CLASS) atbilst pasaules standartam N95 un tie, aizsardzībai pret Covid-19, paredzēti ārstniecības personām, t.i. medicīnas jomas profesionāļiem, kuru darba specifikas dēļ pastāv augsts risks saskarsmei ar infekciju. Respiratoru filtrācijas efektivitāte ir 95% pret 0.3+ mikronu daļiņām jeb tas filtrē no tādiem piesārņojuma veidiem kā putekļi, migla un izgarojumi.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Pilsēta 15.04.2020, 18:30:44

    Velns, varēja pie reizes manu paciņu no aļika atvest. Jau trešo mēnesi gaidu.

  • -1
    Nif nifs 16.04.2020, 23:14:14

    He, respiratori no Ķīnas :) ar vīrusu, vai bez? Citi no Ķīnas neko pasūtīt nevar, vīruss esot.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: