21. aprīlī Latvijā aizsāksies nebijis projekts - Latvijas e-basketbola līgas turnīrs, kurā savu dalību pieteikuši arī Basketbola kluba ''Ventspils'' komanda.

Pafbet Latvijas Basketbola līga un Latvijas labākie vīriešu basketbola klubi - ''VEF Rīga'', BK ''Ogre'', ''Valmiera Glass VIA'', ''Latvijas Universitāte'', BK ''Liepāja'' un, protams, BK ''Ventspils'' - ārkārtējās situācijas dēļ pusvārdā aprauto basketbola sezonu pagarinās, noskaidrojot labākos e-basketbola turnīrā.

Iekļūt kādā no Latvijas e-basketbola komandas sastāviem bija iespēja ikvienam, kuram pieejams ir Playstation 4 konsole, Playstation Plus un NBA 2K20 spēle, kā arī laiks treniņiem un spēlēm, kuras notiks otrdienās un ceturtdienās.

BK ''Ventspils'' saņēma 43 pieteikumus. Ir izvēlēti septiņi komandas dalībnieki, kuri turpmāk pārstāvēs ventspilniekus Pafbet Latvijas e-basketbola līgas turnīrā:

1. Komandas kapteinis, segvārds - bils_LV. Spēlētāja numurs spēlē: #34, pozīcija laukumā - saspēles vadītājs;
2. Segvārds - Ziirgs, spēlētāja numurs spēlē: #11 un #3, pozīcija laukumā - centrs un saspēles vadītājs;
3.  Segvārds - Kasiits_LV, spēlētāja numurs spēlē: #31, pozīcija laukumā - aizsargs un saspēles vadītājs;
4. Segvārds - Atels20, spēlētāja numurs spēlē: #13, pozīcija laukumā - aizsargs un saspēles vadītājs;
5. Segvārds - moins8, spēlētāja numurs spēlē: #8 un #9, pozīcija laukumā: aizsargs un spēka uzbrucējs;
6. Segvārds - makarons29, spēlētāja numurs spēlē: #29, pozīcija laukumā - saspēles vadītājs un aizsargs;
7. Segvārds - Filantrops, spēlētāja numurs spēlē: #31, pozīcija laukumā - aizsargs.

Komandas menedžeris: Rets Ralfs Zilgme

BK ''Ventspils'' e-basketbola komandas kapteinis bils_LV: ''Ventspils e-basketbola komandas sastāvā ir iekļuvuši spēlētāji, kuri ir jau labi pazīstami e-spēlētāji šajā vidē. Daudz esam kopā spēlējuši vairākas spēles un pat piedalījušies Lietuvas veidotos turnīros. Mūsu komandu veido dažāda vecuma un dažādu profesiju pārstāvji no vairākām Latvijas pilsētām, bet mūs visus vieno kopīga aizrautība pret šo spēli un atslodze pēc garas darba dienas. Komandai pievienojies arī jauns talantīgs spēlētājs no jauno spēlētāju drafta. Šobrīd komanda ir pilnībā nokomplektēta, ir izveidoti spēlētāju avatari mājas un izbraukuma spēļu formas tērpos, gatavs arī mājas spēles laukums, esam aizvadījuši arī vairākus kopīgos treniņus un pārbaudes spēles. Tagad ar nepacietību gaidām pirmo oficiālo Pafbet Latvijas e-basketbola cīņu''.

E-basketbola līgas spēlēs Ventspils savā spēles laukumā aizvadīs dzeltenās formās, bet izbraukuma spēles zilās krāsas formās. Arī mājas spēļu laukuma noformējums būs līdzvērtīgs BK ''Ventspils'' laukumam.

Pirmo spēli Ventspils e-basketbola komanda aizvadīs savā laukumā 21. aprīlī (šobrīd vēl tiek saskaņots spēles sākuma laiks), kad tiksies ar BK ''Ogres'' e-basketbolistiem. Visu spēļu tiešraides būs pieejamas Best4Sport televīzijā un līgas YouTube kanālā.

Kā jau iepriekš zināms, tad BK ''Ventspils'' 2019./2020. gada sezona noslēdzās priekšlaicīgi, jo 12. martā tika pieņemts lēmums izsludināt ārkārtējo stāvokli valstī, saistībā ar bīstama vīrusa izplatību Covid 19, atceļot visus masu pasākumus, tajā skaitā arī sporta spēles un treniņus.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 20.04.2020, 18:43:27

    Labāk būtu nodarbojušies ar īstā basketbola vēsturi. Piemēram, vai LTV arhīvos ir atrodami vēsturisko BKV spēļu ieraksti?
    Piemēram, drīz (aprīlī) apritēs 20 gadu kopš pirmā čempiontitula izcīnīšanas.

    https://replay.lsm.lv/lv/raidijums/983/paliecmajas-sports - ir izlašu spēles.

  • 0
    keda 21.04.2020, 11:04:09

    Laba doma! TV3 velk ārā visādus vēsturiskus mačus, bet nu sabiedriskajam jau tāpat ir ko rādīt un auditorijas lielums nav svarīgs :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: