Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajiem datiem šā gada februārī vidējā āra gaisa temperatūra Ventspilī sasniedza + 3,7°C, kas ir par 1 grādu zemāka nekā janvārī.

Tā kā gada otrajā mēnesī arī bija pietiekami silti laika apstākļi, līdz ar to ventspilnieku kopējais patērētais siltumenerģijas apjoms sasniedza turpat 18 448 MWh siltumenerģijas, kas attiecībā pret janvāri ir par 1 211 MWh vairāk, bet par 2 561 MWh mazāk nekā pagājušā gada februārī, kad vidējā ārā gaisa temperatūra sasniedza + 1,9°C.

Vēršam uzmanību, ka kopējais mēnesī patērētais siltumenerģijas apjoms neatspoguļo katras dzīvojamās ēkas siltumenerģijas patēriņu. Lai arī maksu par apkuri un karstā ūdens sagatavošanu veido siltumenerģijas tarifs, kas visiem uzņēmuma Ventspils siltums klientiem ir vienāds – 54,90 eiro/MWh, tomēr ēkā patērētais siltumenerģijas daudzums ir mainīgs lielums un tāpēc maksājumi dažādos mēnešos atšķiras.

Atgādinām, ka uzņēmums Ventspils siltums ražo un piegādā siltumenerģiju līdz dzīvojamo ēku ievadiem un nenodrošina mājas iekšējās apkures sistēmas darbību, jo katrā daudzdzīvokļu ēkā ir izveidots savs individuālais siltummezgls, ko apkalpo mājas apsaimniekotājs. Aprēķini par ēkas izlietoto siltumenerģiju tiek veikti tikai un vienīgi pēc ēkas siltummezglā ierīkotā siltumenerģijas skaitītāja rādījumiem.

Lai arī mājas siltumenerģijas patēriņu ietekmē āra gaisa temperatūra, vēja brāzmas un mitrums, jo ēkas apsildei palielinās nepieciešamais siltumenerģijas apjoms, tomēr vislielākā nozīme ēkas siltuma patēriņam ir pašas ēkas siltumnoturība jeb energoefektivitāte, kā arī ēkas individuālajā siltummezglā ieregulētais apkures un karstā ūdens temperatūras režīms.

Detalizētu informāciju par centralizētai apkures sistēmai pieslēgto ēku siltumenerģijas patēriņu ik mēnesi var aplūkot uzņēmuma mājas lapā: http://ventspilssiltums.lv/lv/e-pakalpojumi/informacija-par-eku-siltuma-paterinu

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -3
    Kārlis_ 18.03.2020, 09:12:47

    Tas nekas, ka Februāris bija pat siltāks par Janvāri!

  • 0
    Vestards 18.03.2020, 14:15:06

    Lasit proti? Jau pirmajā teikumā paskaidrots, ka februārī bija par vienu grādu zemāka temperatūra nekā janvārī? Tev ir pieejami citi statistikas dati?

  • -3
    Jānis ... 18.03.2020, 09:49:59

    Izskatās, ka tiek manipulēts ar sabiedrības viedokli, lai to sagatavotu, ka jāmaksā vairāk...
    Februāris bija par 10 % īsāks, kā tad tā....
    Steidzami jāveido kāds sabiedrisks instruments, kurš varētu ievest kartību šādos pašvaldības bezpeļņas uzņēmumos!

  • -3
    Vestards 18.03.2020, 14:22:58

    Izskatās, ka Tu ļoti centies veidot vai ietekmē sabiedrības viedokli par to, ko pats nevari pamatot!

  • 0
    VSiltums 18.03.2020, 16:30:16

    Kā jau publikācijā esam skaidrojuši, tad aprēķini par ēkas izlietoto siltumenerģiju tiek veikti tikai un vienīgi pēc ēkas siltummezglā ierīkotā, verificētā un noplombētā siltumenerģijas skaitītāja rādījumiem, un saskaņā ar noslēgto līgumu starp ēkas pilnvaroto personu jeb apsaimniekotāju un PSIA „Ventspils siltums”.

    Tas nozīmē, cik mājas iedzīvotāji savu vajadzību nodrošināšanai konkrētajā laika periodā ir patērējuši siltumenerģiju, par tik arī veikts aprēķins.

    Kas ietekmē siltumenerģijas patēriņa apjomu, to šajā publikācijā esam jau izskaidrojuši. Vēl varam piebilst, ka, pazeminoties āra gaisa temperatūrai par 1 grādu, palielinās ēkas apsildei nepieciešamais siltumenerģijas apjoms vidēji par 5% - 6%.

  • 0
    VSiltums 18.03.2020, 16:31:00

    Vēršam uzmanību, ka pareiza siltummezgla ieregulēšana nodrošina ekonomisku sistēmas darbību, izlietojot tik daudz siltumenerģijas, cik ir nepieciešams komfortabla mikroklimata nodrošināšanai dzīvojamās telpās.

    To, kādi ir ēkas siltummezglā iestatītie parametri apkures un karstā ūdens nodrošināšanai, kas ietekmē mājas kopējo siltumenerģijas patēriņu, ir mājas pārvaldnieka pārziņā. Siltumenerģijas ražotājs par to atbildību nenes.

    Uzņēmums „Ventspils siltums” ražo un piegādā siltumenerģiju tikai līdz piederības robežai, tas ir līdz siltumtrases ievadam dzīvojamā ēkā, kā arī atbild par to, lai siltumenerģijas ražošanas process būtu pēc iespējas maksimāli efektīvs un, lai siltumenerģijas padeve klientiem noritētu stabili un bez pārtraukumiem.

  • 0
    VSiltums 18.03.2020, 16:38:31

    Vēlamies vēl piebilst, ka kopējais siltumenerģijas patēriņš nav tikai par apkures nodrošināšanu, bet arī par karstā ūdens sagatavošanu. Tā kā iedzīvotāju karstā ūdens patēriņa apjoms katru mēnesi mainās, līdz ar to mainās arī kopējais izlietotais MWh apjoms.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: