Šodien, 18. martā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī notiks simulācijas mācības sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas izglītības tehnoloģiju centru (MITC), kas ir izstrādājis simulācijas scenāriju koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 saslimuša pacienta atpazīšanai un rīcībai, saskaroties ar saslimšanas gadījumu.

Plānotais simulācijas apmācību laiks no plkst.11.30 – 13.30.

Covid-19 simulācijas scenārijs ir izstrādāts, balstoties Pasaules Veselības organizācijas (PVO), Eiropas un Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijās un ņemot vērā līdzšinējo MITC pieredzi simulāciju scenāriju veidošanā un īstenošanā.

Simulācijas izspēles mērķis ir nodrošināt veselības aprūpes personāla sagatavotību Covid-19 pacienta atpazīšanai un sagatavotību rīcībai, saskaroties ar šādu saslimšanas gadījumu. Prioritāte ir palīdzēt pacientam, pasargāt citus un sevi no inficēšanās, kā arī novērst riskus infekcijas izplatībai.

Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju jaunā koronavīrusa jeb Covid-19 infekcijas sakarā, veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība tiek ierobežota arī SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' Ventspilī un filiālē Talsos, lai pasargātu pacientus, personālu un iedzīvotājus no iespējamās inficēšanās, kā arī mazinātu vīrusa izplatību. Simulācija ļaus paraudzīties uz slimnīcas rīcības plānu ar svaigu skatījumu un būs iespēja to uzlabot, atbilstoši profesionāļu ieteikumiem.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca aicina iedzīvotājus necelt paniku un ievērot slimnīcas personāla norādījumus, kā arī un Slimību profilakses un kontroles centra aktuālās rekomendācijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: