Sakarā ar ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī un aizliegumu rīkot pasākumus, kuros varētu pulcēties vairāk nekā 200 cilvēki, atceltas arī dažādas sporta sacensības.

Ceturtdien Ventspilī sākās Baltijas kausa izcīņas posms šorttrekā, pirmās dienas sacensības tika aizvadītas, bet pēc paziņojuma par ārkārtas stāvokļa ieviešanu tika lemts par tālāko sacensību norisi. Ņemot vērā ieteikumus koronvīrusa izplatības mazināšanai, pieņemts lēmums sacensības neturpināt.

Jau ceturtdienas vakarā Latvijas Hokeja federācija ziņoja, ka atceltas visas bērnu un jauniešu čempionāta, kā arī Junioru attīstības hokeja līgas spēles, bet spēcīgākās līgas mači tiks izspēlēti bez līdzjutējiem. Līdz ar to skaidrs, ka nenotiks šīs nedēļas nogalē Ventspilī paredzētie hokeja mači.

Uz nenoteiktu laiku apturētas arī Latvijas-Igaunijas basketbola līgas turnrs, bet Latvijas Basketbola savienība tāpat lēmusi arī šobrīd pārtraukt visu citu vietējo līgu izspēli. Līdz ar to svētdien Ventspilī nenotiks arī apvienotās līgas mačs, bet čempionāta tālākā norise atkarīga no kopīgās situācijas attīstīšanās.

Šīs nedēļas nogalē bija jāsākas futbola Virslīgas jaunajai sezonai, bet pēc paziņojuma par ārkārtas stāvokļa ieviešanu, līga informēja, ka pirmie mači notiks bez skatītājiem. Nedaudz vēlāk gan sekoja informācija, ka sezonas sākumu varētu arī atcelt, bet par to šodien vēl lems federācijas valde. Tomēr jau tagad ir zināms, ka atliktas visas bērnu un jauniešu spēles līdz 19 gadu vecumam, tātad arī Kurzemes čempionāta spēles, kurām sestdien un svētdien bija jānotiek Ventspilī.

Tāpat nedēļas nogalē Ventspilī bija paredzēti loka šaušanas un galda hokeja mači, kuri tāpat nenotiks.

Uz nenoteiktu laiku apturēti arī visi volejbola mači, līdz ar to arī Nacionālās līgas izslēgšanas spēles, kuras sestdien bija jāuzsāk VK Ventspils.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    AN 13.03.2020, 11:48:37

    Sporta pasākumu nebūs DAUDZ NEDĒĻU PĒC KĀRTAS.

  • -1
    .Barons.. 19.03.2020, 09:02:05

    Ja vispāriba kadreiz vel būs būt.
    To neir zinat nevien cilvēk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: