Ukrainas pilsētā Ļvovā norisinājās Eiropas Alternatīvās basketbola līgas (EABL) posms, kurā ceturto vietu izcīnīja komanda Anzāģe/Ventspils, turnīrā piedzīvojot tikai vienu zaudējumu.

Šajā posmā piedalījās astoņas komandas no piecām valstīm – Brodyagi Kyiv, Vita Agro Lviv (abas Ukraina), JKML Jonava, VKL Vilnius, KKL Kaunas (visas Lietuva) Kottrans Radom (Polija), Racha Ambrolauri (Gruzija) un mūsu Anzāģe/Ventspils. Pirmajā spēlē Anzāģe/Ventspils ar rezultātu 63:59 uzvarēja Jonavu, bet par mača vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jānis Dilevka, bet pēc tam ar 78:74 pieveikta arī Kottrans Radom (MVP Jānis Leimanis).

Turnīra izspēles kārtība paredzēja, ka apakšgrupā katrai komandai ir divas spēles, bet vienāda uzvaru skaita gadījumā vietu nosaka gūto un zaudēto grozu attiecība. Tā labāka izrādījās Kijevas komandai, kas tad arī nonāca finālā un vēlāk triumfēja visā posmā, kamēr Anzāģe/Ventspils cīņā par trešo vietu ar 83:106 piekāpās VKL Vilnius.

Ļvovā komandas sastāvā spēlēja arī Jānis Andersons, Roberts Teteris, Niks Gaigalietis, Toms Roziņš un Rūdolfs Rutkovskis, treneris – Māris Meijers. Trīs posmu kopvērtējumā ventspilnieki ieņem sesto vietu deviņu komandu konkurencē.

Izcīnot uzvaru Latvijas Basketbola alternatīvajā līgā, komanda pirms pieciem gadiem saņēma uzaicinājumu startēt EABL turnīrā Lietuvā, kur tika izcīnīta trešā vieta. Vēlāk startēts arī turnīros citās valstīs, tostarp Polijā iegūta otrā vieta, bet Dānijā – ceturtā. 2016. un 2018. gadā Ventspilī norisinājās EABL fināls, kur savu skatītāju priekšā izdevies izcīnīt zelta godalgas gan posmā, gan sezonas kopvērtējumā. Plānots, ka arī šogad EABL fināli norisināsies OC Ventspils basketbola hallē no 27. līdz 28. jūnijam.

EABL ir prestižs amatieru basketbola turnīrs, ko organizē Lietuva, sadarbojoties ar Starptautisko basketbola federāciju.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Guantanamo 26.02.2020, 17:12:54

    Raksta nozime apmeram tik liela, ka es piedalijos Rumanijas ielu automashinu mazgashanas sacensibas ar jaudu lidz 600W

  • -1
    SportaFans 26.02.2020, 23:13:01

    Bet škrob, ka nepiedalies pat tādā ne? Tik raud netā komentos cik slikti viss :DDDDDD

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: