Tuvākajā naktī un nākamajās dienās Latvijā gaidāms nepatīkams laiks, jo vējš piekrastē atkal sasniegs vētras spēku, un gaidāma arī ilgstoša snigšana.

Kurzemē sniegputenis sāksies ceturtdienas vakarā, bet pēc tam pārņems arī visu Latviju. Piektdienas pievakarē, vējam iegriežoties no ziemeļaustrumiem, tā ātrums brāzmās daudzviet pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē, bet Ziemeļkurzemes piekrastē vējš var sasniegt vētras spēku.

 

Valsts dienvidrietumus skars ciklona siltais sektors, gaisa temperatūra īslaicīgi paaugstināsies līdz +1..+3 grādiem, sniegu uz dažām stundām nomainīs slapjš sniegs un lietus. Citviet valstī gaidāms tikai sniegs un gaisa temperatūra nepārsniegs -2..-7 grādus. Naktī valsts rietumu un centrālajā daļā gaidāmas brāzmas līdz 15 metriem sekundē, piektdien tikpat spēcīgs vējš pūtīs arī valsts austrumos.

 

Būtiski pasliktināsies braukšanas apstākļi. Sniegputeņa dēļ valsts dienvidrietumu daļā arī miglas dēļ redzamība brīžiem samazināsies līdz 500 metriem. Sniega sega diennakts laikā var pieaugt par desmit un pat vairāk centimetriem, daudzviet veidosies krietni augstākas kupenas.

 

Snigšana un vēja brāzmas mitēsies naktī uz sestdienu. Brīvdienās brīžiem nedaudz snigs, sestdien vēl putinās, no jūras un līča nākoši mākoņi stiprāku snigšanu nesīs vietām valsts rietumu un centrālajā daļā. Savukārt nākamnedēļ Latvijā gaidāms auksts laiks bez nokrišņiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: