Ventspils teātra izrādē „Dzīvais ūdens” pretendē uz gada izrādes titulu, un 25. februārī to vērtēs ekspertu komisija.

Teātra jaunāko iestudējumu ventspilnieki piedāvās 24. un 25. februārī, bet otrajā dienā starp skatītājiem būs arī teātra zinātniece Ingrīda 

 

Vilkārse un literatūras un teātra zinātnieks Benedikts Kalnačs, jo izrāde piedalās Latvijas amatierteātru iestudējumu skates „Gada izrāde 2010” Kurzemes reģiona skatē. No rezultāta būs atkarīgs, vai Ventspils teātris būs to kolektīvu vidū, kuri startēs „Gada izrāde 2010” skates finālā aprīlī Rīgā. 

Izrādi „Dzīvais ūdens” 25.februārī noskatīsies arī lugas autore Māra Zālīte, kura atsaukusies teātra ielūgumam. 

Iestudējuma režisors ir Agris Krūmiņš, scenogrāfs Ints Sedlenieks, kostīmu 
māksliniece Lāsma Svikule. Lomās – Vita Kaudze, Viktorija Visocka, Raimonds Feldmanis un Kaspars Doniņš. Lugas pirmizrāde notika 2010.gada 3. decembrī.

Māras Zālītes drāma „Dzīvais ūdens” sarakstīta 1986.gadā, par pamatu ņemot 
tāda paša nosaukuma Rūdolfa Blaumaņa nepabeigtu darbu, saglabājot gan autora pamatsižeta, gan atsevišķas tēlu darbības līnijas. Lugas dramatiskais materiāls piesātināts ar bagātīgu latvisko kolorītu, piepildīts ar dzejas tīro skanējumu, tēlu attiecību dramatismu un dinamiku, spēcīgu un pat nežēlīgu savstarpējo konfrontāciju, asiem, negaidītiem sižeta pavērsieniem, kā arī ar iekšējās pašatklāsmes, harmonijas un mīlestības izgaismotiem mirkļiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: