Šodien turpinās mazuta pārkraušana, kurš vairākas nedēļas AS "Ventbunkers" un "Lukoil" meitasuzņēmuma "Litasco" strīda rezultātā bija iestrēdzis uz dzelzceļa esošajās aptuveni 1700 cisternās.

Līdz šīs dienas vakaram tiks izkrautas aptuveni 300 cisternas, informē VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz).

Nedēļas nogalē bija izkrautas 250 cisternas. Kā skaidro LDz, plānots, ka turpmāk diennaktī tiks izkrautas apmēram 100 līdz 120 cisternas.

Kā ziņots, 9.februārī Satiksmes ministrijā (SM) tika panākta vienošanās AS "Ventbunkers" un AS "Lukoil" meitasuzņēmuma "Litasco" strīdā par neizkrautajām mazuta cisternām. Pārrunu rezultātā abas konfliktā iesaistītās puses apņēmās diennakts laikā - līdz 10.februāra plkst.17 - sākt atbrīvot sliežu ceļus no neizkrautajām mazuta cisternām.

Iepriekš "Ventbunkers" skaidroja, ka kuģis, kurā bija plānots pārkraut 120 000 metrisko tonnu "Litasco" piederošā mazuta, neieradās "Ventbunkera" terminālī, kā tas bija plānots - 2010.gada beigās. Tas izraisīja ķēdes reakciju. LDz tika pārslogots ar tūkstošiem dzelzceļa cisternu papildu mazuta, kas bija nosūtītas pārkraušanai.

"Ventbunkera" rezervuāri tika pārpildīti līdz maksimālai iespējamai kapacitātei, jaunu kravu pieņemšana bija neiespējama. Līdz ar to tika paralizēts mazuta eksports caur Latvijas teritoriju.

Savukārt "Litasco" uzsvēris, ka piekritīs pieņemt aptuveni 120 000 metrisko tonnu mazuta tikai tad, ja "Ventbunkers" piekritīs segt visus zaudējumus, kuru apjoms var sasniegt piecus līdz desmit miljonus eiro (3,5 līdz septiņus miljonus latu).

Nozare.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: