Ar turnīriem četrās Latvijas vietās startējis valsts komandu čempionāts novusā, kura spēcīgākajā līgā pēc vienas sezonas pārtraukuma atkal spēlē divas Ventspils vienības.

Pagājušajā sezonā Virslīgā teicami spēlēja komanda Ventspils, sezonu noslēdzot ar 100% rezultātu – 45 punkti no 45 iespējamajiem – un pārliecinoši izcīnot čempionu titulu. Savukārt Kursas MRU spēlētāji 1. līgā cīnījās par atgriešanos spēcīgāko sabiedrībā un arī savu darbiņu paveica lieliski. Viņi piedzīvoja tikai vienu zaudējumu (Durbei, kas palika 10. vietā), bet vēl vienā mačā atdeva punktu Saldum (4. vieta), čempionāta noslēgumā arī kāpjot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Ceļazīmi uz Virslīgu ieguva trīs spēcīgākās komandas – bez mūsējiem arī Sala un NK Tukums.

Jauno sezonu komandas sāka atbilstoši reitingam. Čempione Ventspils Tukumā izcīnīja trīs trīspunktu uzvaras, pieveicot gan mājiniekus un Salas spēlētājus, gan pagājušās sezonas astoto spēcīgāko (no 16) komandu Rokāde. Savukārt Kursa MRU Jelgavas novadā tika pie pieciem punktiem. Ventspilnieki sausajā pieveica Kuldīgas komandu, kas pērn ar nosaukumu Elvi izcīnīja trešo vietu, bet šogad saucas Ceļu pārvalde. Divi punkti tika paņemti pret Vaidavu (pērn 10. vieta), bet paši mežinieki sausā palika mājiniekiem Avangarda spēlētājiem. Bez Ventspils deviņus punktus pirmajā posmā nopelnīja arī Rīgas satiksme, bet pa sešiem ir četrām komandām – Avangardam, Rokādei, Babītei un Cesvainei. Tālāk seko Kursa MRU ar pieciem punktiem, bet nulle pēc pirmajām trim cīņām ir tikai Salas novusistiem.

Virslīgas otrais posms risināsies 18. janvārī, kad Ventspils komandas spēlēs Užavas ielas zālē, uzņemot NK Cēsis un Bauskas Mēmeli. Galīgais vietu sadalījums Virslīgā kļūs zināms 29. februārī, kad tiks izspēlēti piektā posma mači.

Savukārt šīs nedēļas nogalē pie spēlēšanas ķersies 12 sieviešu čempionāta komandas, tajā skaitā arī Ventspils. Pagājušajā sezonā komanda atgriezās šajā turnīrā un, piedzīvojot divus zaudējumus, izcīnīja trešo vietu. Šī čempionāta pirmās spēles mūsējās aizvadīs Liepājā, kur bez mājiniecēm (pērn 8. vieta) pretī nāks arī Kuldīgas spēlētājas (7).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: