Nacionālajā volejbola līgā izspēlēti pirmā posma mači, pēc kuriem VK Ventspils turnīru turpinās sešu spēcīgāko komandu grupā, turklāt otro posmu sākot ar lielāko punktu skaitu.

Ventspilnieki jau aizvadītā gada nogalē nodrošināja uzvaru līgas Rietumu grupā un labu punktu bagāžu otrā posma sākumam, bet pirmais posms tika noslēgts jaunā gada pirmajā nedēļā viesojoties Talsos. Ventspils šajā mačā iztika bez vairākiem līderiem, tomēr lielu grūtību tikt pie trīs setu uzvaras komandai nebija. Kaut cik līdzvērtīga cīņa risinājās vien pirmajā setā, ko labāk sāka mājinieki, kas izskaņā arī prata atjaunot intrigu (25:22). Nākamajos divos tādas faktiski vairs nebija – 25:21, 25:17, un pirmais posms noslēgts ar septīto trīs setu uzvaru 12 mačos.

Rietumu grupā pēdējie mači stiprāko trijnieku vairs ietekmēt nevarēja, bet Austrumos par vietu labāko sešniekā vēl cīnījās pašreizējie čempioni Vecumnieku volejbolisti. Cīnījās azartiski, abas līdervienības no Daugavpils – novada komandu un Ezerzeme/DU – mocīja piecus setus, bet pie uzvarām netika, lai gan ar vienu arī būtu par maz. Savā pēdējā mačā uzvaru izcīnīja Jēkabpils juniors, tā nodrošinot trešo vietu grupā un ceļazīmi uz spēcīgāko sabiedrību. Austrumu pirmais trijnieks savstarpējos mačos cīnījās ļoti spraigi, tāpēc arī katrai no komandām izdevies savākt kādu starta kapitālu otrajam posmam. Grupas uzvarētāja Ezerzeme/DU to sāks ar astoņiem punktiem, bet Daugavpils novadam un jēkabpiliešiem ir pa pieciem punktiem. Otrā posma ievadā visbagātākie būs tieši ventspilnieki, kas konkurentus pieveica visos četros mačos, sakrājot 11 punktus. VK Ozolnieki rēķinā ir septiņi punkti, bet RTU sāks ar nulli. Arī otrās grupas komandas ņems līdzi savstarpējo maču rezultātus un tāpat aizvadīs divu apļu turnīru, cīnoties par četrām ceļazīmēm uz izslēgšanās mačiem. Tie sāksies tieši ar otrās grupas spēcīgākā četrinieka mačiem, bet no ceturtdaļfinālā cīņās iesaistīties arī spēcīgāko sekstets.

Spēcīgākajā grupā cīņa notiks par labāko starta pozīciju izslēgšanas mačiem, kas it kā nav pārāk būtiska lieta, tomēr jāatceras, ka pirmās divas komandas ceturtdaļfinālā spēlēs pret vājākām grupas komandām (starp tām gan ir arī čempioni Vecumnieku spēlētāji), kas tomēr solās būt mazāk nopietns pārbaudījums. Ventspilnieki labi apzinās, ka otrajā posmā gaida nopietnākas cīņas, turklāt ne tikai tāpēc, ka tādi būs sāncenši – arī garie pārbraucieni prasīs enerģiju. Tieši tāpēc ir labi, ka līdzi izdevies paņemt šādu punktu bagāžu, ko noteikti vajadzētu papildināt mačos savā laukumā. Ceturtdaļfināla uzvarētāji nonāks Final 4 turnīrā, kurā tad arī tiks noskaidroti jaunie čempioni un pārējo medaļu īpašnieki.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: