Noslēdzoties gadam, ''Ventspils reiss'' tradicionāli godina autobusu vadītājus, kuri uzrādījuši labus rezultātus autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkursā, kā arī ar augstu atbildības sajūtu pilda savus ikdienas pienākumus.

Labākos autobusu vadītājus jau 13 gadu nosaka, izvērtējot sniegumu Profesionālās meistarības konkursā, kurā autobusa vadītājiem jāparāda ar ikdienas darbu saistītas praktiskās braukšanas prasmes un jānokārto D kategorijas ceļu satiksmes noteikumu tests.

Šogad starp labākajiem ir gan pieredzes bagāti autobusu vadītāji, kā, piemēram, čempions Kaspars Vēzis, gan autobusu vadītāji, kas uzņēmumā strādā salīdzinoši neilgi, piemēram, Kristīne Birziņa un Andrejs Bogmals.

Jāmin, ka Kaspars Vēzis šogad izcīnījis čempiona titulu ne tikai absolūtajā vērtējumā, bet arī praktiskajā braukšanā. Viņš un vēl arī Jurģis Jaunbelzējs sacensību trasi izbrauca bez soda punktiem, tādējādi abi izcīnīja gada labākā braucēju titulu.

Kasparam Vēzim izdevies uzrādīt izcilas teorētiskās zināšanas arī ceļu satiksmes noteikumos, nokārtojot D kategorijas CSDD teorijas testu bez kļūdām un arī visīsākajā laikā - 1 minūtē un 40 sekundēs.

Palielinātas ietilpības autobusa vadīšanai nepieciešama patiešām augsta profesionālā meistarība, jo autobusa izmēri ir ievērojami lielāki nekā citiem autobusiem. Lai motivētu autobusu vadītājus uzlabot savas praktiskās braukšanas prasmes ar šādiem autobusiem, pēdējos gados šo autobusu vadītājus arī vērtē atsevišķi. Čempions braukšanā ar palielinātas ietilpības autobusu šogad ir Jurģis Jaunbelzējs. Savukārt tie, kam labāk padodas braukšana ar mazas ietilpības autobusu var cīnīties par čempiona titulu šajā grupā, un šogad šīs grupas uzvarētājs ir Andrejs Bogmals.

Vērojams, ka pēdējos gados par autobusu vadītājām aizvien biežāk strādā dāmas, arī autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkursā viņas tiek vērtētas gan kopā ar kungiem, gan ir iespēja pacīnīties atsevišķi. Dāmas jau sen ir pierādījušas, ka autobusa vadīšanā ir vienlīdz prasmīgas. Šī gada konkursā piedalījās astoņas autobusu vadītājas. Čempiones titulu sieviešu konkurencē izcīnīja Inga Uibo, kurai godalgotā 2. vieta arī kopējā konkurencē lielas ietilpības autobusu vadītāju grupā.

Jau vairākus gadus atsevišķi tiek apbalvoti tie autobusu vadītāji, kuri konkursā piedalās pirmo reizi, un 2019. gada ''pirmziemnieku čempions'' ir Guntars Gercāns.

Šāds konkurss uzņēmumā pirmoreiz tika organizēts 2007. gadā, un tā mērķis bija cīnīties par Autotransporta darbinieku dienas atjaunošanu, celt autobusu vadītāju profesijas prestižu un paaugstināt darbinieku kvalifikāciju atbilstoši noslēgto līgumu prasībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: