Konkursa "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019" otrajai kārtai nominētas 25 pašvaldības - piecas no katra plānošanas reģiona, informēja konkursa organizatoru pārstāve Ilze Aizsila.

Konkursa pirmā kārta noslēdzās 4. novembrī - līdz ar iedzīvotāju balsojumu, kurā ikviens varēja novērtēt pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm ar bērniem un nobalsot par, viņaprāt, ģimenei draudzīgāko pašvaldību.

Balsojumā iegūto komentāru un vērtējumu apkopojumu konkursa vērtēšanas komisija izskatīs konkursa otrajā kārtā. Tāpat konkursa pirmajā kārtā tika vērtēti arī pašvaldību administratīvie dati par atbalstu ģimenēm ar bērniem 2019. gadā, kā arī dzimstības dati un pašvaldību iesaistīšanās konkursa informatīvajā kampaņā.

No Kurzemes plānošanas reģionā konkursa otrajai kārtai nominēti Alsungas, Brocēnu, Grobiņas un Skrundas novadi, kā arī Ventspils pilsēta.

No Zemgales plānošanas reģionā otrajā kārtā iekļuvuši Iecavas, Jaunjelgavas, Kokneses un Krustpils novadi un Jēkabpils pilsēta, bet no Rīgas plānošanas reģiona - Ādažu, Inčukalna, Olaines, Mārupes un Stopiņu novadi.

No Vidzemes plānošanas reģiona otrai kārtai nominēti Cēsu, Madonas, Beverīnas, Alūksnes un Smiltenes novadi, bet no Latgales plānošanas reģiona - Ludzas, Ciblas, Preiļu un Līvānu novadi un Daugavpils pilsēta.

Konkursa rezultātā tiks noteiktas piecas ģimenēm draudzīgākās pašvaldības - pa vienai katrā no plānošanas reģioniem. Katrai vietvarai tiks piešķirta naudas balva 15 000 eiro apmērā.

Tiks piešķirta arī galvenā balva - "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2019", kas iegūs naudas balvu 25 000 eiro apmērā. Komisija var noteikt papildu nominācijas kādā no pakalpojumu grupām, kas tiks vērtētas konkursa ietvaros. Papildus naudas balvas nominācijās paredzētās vismaz 15 000 eiro apmērā.

Piešķirtā balva pašvaldībām būs jāizmanto ģimenēm ar bērniem atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai ģimenēm ar bērniem piemērotas vides veidošanai 2020. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: