BK "Ventspils" basketbolisti FIBA Eiropas kausa pirmo apli noslēdza ar vēl vienu pārliecinošu uzvaru, savā laukumā ar 104:84 pieveicot Kosovas čempionus "Sigal", līdz ar to ar trim panākumiem arī nostiprinoties C grupas tabulas pirmajā vietā. 

Savainojumu dēļ mājās nespēlēja Mārcis Vītols un Vess Vašpuns, bet starpa pieciniekā spēli sāka jaunais amerikānis Tīdžejs Šortss. Pirmais puslaiks kļuva par uzbrukuma basketbola svētkiem. Ventspilnieki uzņēmās iniciatīvu, jau pirmajās 10 minūtēs sametot 29 punktus – 29:20. Otrajā ceturtdaļā mājinieku rezultativitāte īpaši nemazinājās, toties ieskrējās viesi. Viņu līderi guva punktus gandrīz katrā uzbrukumā, pēc 20 nospēlētām minūtēm neļaujot Ventspilij tikt tālāk par viena tālmetiena tiesu – 56:53.

Šortss, kā arī ventspilnieku garie vīri Māris Gulbis un Ronalds Zaķis jau pirmajā puslaikā guva pa 11 punktiem katrs. Tālu neatpalika Jānis Bērziņš un Raiens Luters – abiem attiecīgi deviņi un astoņi punkti. Prištinas līderu trio bija izteiktāks – Mailss, Beriša un Alihodžičs puslaikā sameta 42 no 53 ciemiņu punktiem. Ventspils meta ar 60% precizitāti (22/37) un lielāko daļu grozu guva pēc rezultatīvām piespēlēm, savukārt viesi parādīja labu individuālo meistarību.

Prištinas disciplīna – tikai trīs kļūdas – ļāva ciemiņiem noturēties līdz otrā puslaika sākumam. Kosovas čempione līdz trešās ceturtdaļas otrajai pusei neļāva ventspilniekiem doties lielākā izrāvienā, taču pamazām izpaudās Ventspils bumbas kustības un sastāva dziļuma pārākums. Pusstundas beigās astoņiem ventspilniekiem bija vismaz četri punkti, turklāt spēlētāji regulāri izcēlās ātrajos pretuzbrukumos. Luters 18 minūtēs nokārtoja “double-double”, bet Šortss punktu gūšanai arvien biežāk pievienoja rezultatīvas piespēles. Pirms pēdējām 10 minūtēm plus septiņpadsmit – 77:60.

Kosovas komanda trešajā ceturtdaļā sameta tikai septiņus punktus un nespēja pacelt galvu arī pēdējā desmitminūtē. Ventspils turpināja izmantot plašu rotāciju, droši virzoties pretī uzvarai. Viena no spilgtākajām epizodēm – centra spēlētājs Ronalds Zaķis iemeta tālmetienu, nopelnot skatītāju ovācijas. Galotnē laukumā devās Artūrs Grīnbergs, bet ventspilnieki pēc Lutera metiena no groza apakšas sasniedza 100 gūto punktu robežu.

Nākamo maču komanda aizvadīs 13. novembrī, viesos tiekoties ar grupas vicelīderiem Baireitas "Medi".

C grupas tabula

# Komanda U Z +/- P
1 Ventspils 3 0 +61 6
2 Medi  2 1 +34 5
3 Sigal  1 2 -9 4
4 Apoel 0 3 -86 3
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: