Pie trešās uzvaras pēc kārtas LBL2 čempionātā tikuši Ventspils Augstskolas basketbolisti, bet Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā uzvaru sērija turpina Valladolid un Toms Leimanis.

Ventspils Augstskolas basketbolisti savā laukumā pagalam neviesmīlīgi uzņēma BK Liepāja/LSSS komandu. Vien daži statistikas rādītāji – 2. ceturtdaļas rezultāts 20:2, punkti ātrajos uzbrukumos 31:8, punkti ar atkārtotu metienu 21:3, punkti pēc kļūdām 29:6. Ventspilnieki šajā mačā pārķēra 18 sāncenšu piespēles, kopumā liekot viņiem kļūdīties 26 reizes. VeA svinēja uzvaru ar 91:46, bet jaunajiem liepājniekiem tā bija ceturtā neveiksme piecos mačos.

Iespaidīgu double-double savāca Reinis Krūmiņš, kurš 15 punktiem pievienoja 17 atlēkušās bumbas, bet rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Ričards Vitoļskis. Roberts Smildzējs guva 16 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Rietumu grupā ar septiņiem punktiem piecās spēlēs VeA šobrīd ieņem ceturto vietu, dalot to ar LU/BS Rīga. Jau rīt komanda aizvadīs nākamo spēli, viesos tiekoties ar BJBS Rīga/Sportapunkts.lv (1–4).

Valladolid savās mājās pret ICG Forca Lleida komandu aizvadīja lielisku pirmo puslaiku, kurā tika pie 25 punktu pārsvara – 41:16. Lai gan nākamajās divās ceturtdaļās nedaudz precīzāki bija viesi, Valladolid tik un tā izcīnīja pārliecinošu panākumu ar 80:61. Kā jau ierasts, Leimanis maču sāka starta sastāvā, šoreiz laukumā pavadot 24 minūtes un tajās izceļoties ar desmit punktiem (2p 2./6, 3p 2/3). Tāpat viņa rēķinā trīs atlēkušās bumbas un pa vienai piespēlei, pārķertai bumbai un kļūdai.

Pēc septiņām kārtām Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā atlikušas vien divas komandas (no 18) ar vienu zaudējumu – Valladolid un Chocolates Trapa Palencia ar Kasparu Vecvagaru sastāvā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: