Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī speciālisti strādā ar jaunu un modernu otolaringoloģijas (turpmāk – LOR) pamatbāzes aprīkojumu, ar kura palīdzību ir iespējams ātrāk noteikt pacienta diagnozi, kā arī optimizēt viņa pieņemšanas laiku.

Ausu, kakla, deguna slimību nodaļā ne tikai tiek stacionēti pacienti ar akūta stāvokļa diagnozēm un konsultēti ambulatori, bet arī regulāri tiek veiktas LOR operācijas gan lokālajā, gan vispārējā anestēzijā.

LOR modernais pamatbāzes aprīkojums iekļauj:

  • automatizētu sēra korķu skalošanas sistēmu;

  • mikroskopu;

  • timpanometru un refleksometru (metode, ar kuru izmeklē vidusausi);

  • rinomanometru (metode deguna elpošanas funkcijas izvērtēšanai);

  • ultrasonoskopiju deguna blakusdobumiem, kas nereti atvieglo diagnostikas iespējas pacientiem, kuriem nedrīkst veikt rentgenogrāfiju, kā arī grūtniecēm;

  • cieto endoskopiju, kas atvieglo noteikt deguna elpošanas traucējumu cēloni.

Tāpat LOR multifunkcionālā darba vieta ir aprīkota ar ergonomiskām pacienta un ārsta sēdvietām un regulējamām pozīcijām, kā arī instrumentu novietni un mīksto endoskopu komplektu, kas ērti savienojams ar jau iegādāto videomonitoru. Jaunā diagnostikas ierīce atvieglo izšķirt jaunveidojumus, iekaisīgos procesus grūti aizsniedzamos rajonos (aizdegunē, balsenē, zemākos rīkles slāņos) agrīnā slimības sākumposmā. Jaunā iekārta nodrošina speciālistiem multifunkcionālu darba vietu, kas sniedz iespēju daudzpusīgi izmeklēt pacientus.

Papildus nodaļā pieejamas arī tādas iekārtas kā:

  • audiometrija – dzirdes traucējumu izvērtēšanai;

  • elektrokoagulācijas aparatūra, kas ļauj efektīvi novērst deguna asiņošanu;

  • radiofrekvences aparatūra (deguna gliemžnīcām).

Pašreiz Ausu, kakla, deguna slimību nodaļā strādā divi otolaringologi:

– dr. Kalvis Straupmanis veic pacientu ārstēšanu stacionārā un otolaringoloģiskās operācijas;

– dr. Anete Eimane veic pacientu ārstēšanu stacionārā, otolaringoloģiskās operācijas, kā arī pieņem pacientus (gan pieaugušos, gan bērnus) ambulatori uz valsts apmaksātām un maksas konsultācijām.

Tāpat novembrī Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī darbu sāk jauns otolaringologs (LOR), kurš ir arī slimnīcas stipendiāts.

Ambulatoro konsultāciju ietvaros speciālists atbilstoši pacienta sūdzībām un, veicot apskati, novērtē veselības stāvokli, un, ja nepieciešams, piedāvā iespēju uz vietas veikt arī papildu izmeklējumus, par to vienojoties ar pacientu individuāli. Pieminēsim, ka papildus veiktajam izmeklējumam vai manipulācijai tiek piemērotas papildu izmaksas atbilstoši slimnīcas pakalpojumu cenrādim.

Vēršam uzmanību, ka ausu, kakla un deguna ārsts nav tiešās pieejamības speciālists, tādēļ, lai saņemtu valsts apmaksātu pakalpojumu, ir nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums.

Uz valsts apmaksātajām un maksas konsultācijām iespējams pieteikties katru darbdienu, zvanot uz slimnīcas reģistratūru pa tālruni 63624665 vai piesakot vizīti slimnīcas reģistratūrā klātienē.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vilis Skuja VI 05.11.2019, 10:53:18

    Cienījamam LOR speciālistam dr.Ritmanim Pārventas poliklīnikā gan nav tādas supermodernas iekārtas.
    Bet viņam ir kas cits,kas jaunajiem dakteriem nav un tik drīz arī nebūs.Tā ir ilgos darba gados uzkrāta pieredze.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: