Teātra namā ''Jūras vārti'' tika sumināti Ventspils 2019. gada fotokonkursa labāko fotogrāfiju autori. Ventspils Tūrisma informācijas centra rīkotā konkursa 16. gadā, labāko fotoattēlu izlases izstādē piedalījās 15 autoru 40 darbi.

Arī šogad fotokonkursā fotoattēli tika vērtēti divās kategorijās - reklāmas un mākslas fotogrāfija, konkursa nominācijas papildināja arī portāla ventspils.lv balsotāju vērtējums.

Nominācijā Reklāmas foto:

1. vieta Montai Blāzei par fotoattēlu ''Sirds osta'';
2. vieta Renāram Boļšēvicam par fotoattēlu ''Vai mums ir pa ceļam?'';
3. vieta Montai Blāzei par fotoattēlu ''Valzivs osta''.

Nominācijā Mākslas foto:

1. vieta Kristam Kūlam par fotoattēlu ''Aukstā stāja'';
2. vieta Karolīnai Cekanavičai par fotoattēlu ''5 minūtes pirms negaisa'';
3. vieta Larisai Cekanavičai par fotoattēlu ''Ventas tilts naktī''.

Portāla ventspils.lv apmeklētāju balvu ieguva Renārs Boļšēvics par fotoattēlu ''Vai mums ir pa ceļam?''.

Pirmo trīs vietu laureāti saņēma naudas balvas un Ventspils pilsētas domes atzinības rakstus.

Šā gada izvēlēto fotodarbu autori lielākā daļa arī ikdienas darbība saistīta ar fotografēšanu, gan iesaistoties vietējos fotoklubos, gan fotografējot ikdienā, gan brīvajos brīžos labprāt iemūžinot skaistākos pilsētas skatus. Vairums no fotokonkursa labākajiem 40 darbiem tiks izmantoti 2020. gada Ventspils kalendāra un pilsētas tūrisma brošūras izdošanai.

Teātra nama ''Jūras vārti'' 1. stāva mazajā izstāžu zālē 40 labāko darbu izlases izstāde būs skatāma līdz 15. decembrim. Pirms izstāde tiks izsūtīta pa dažādām Latvijas pilsētām, Ventspilī izstādi no 16. decembra būs iespēja aplūkot arī Pārventas bibliotēkā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Tomas Kontants 07.11.2019, 22:11:35

    Sveiki. Renāra bildei bija jābūt pirmajā vietā, un ne tikai balsošanas aptaujas rezultā. Uzspēlēts pasākums. Savējie sumina savējos, ar domes piesaistītajiem līdzekļiem. Mans vērtējums, tas viss liels fufelis. Nesmuki. Nepatīkami.

  • -2
    Arnis Junge 08.11.2019, 12:55:16

    Šis ir standarts - nebūs Renāra mīļotājs, būs Montas vai Kaspara vai nu, kurš, lai tur piedalītos tai konkursā. Es ieteiktu izlasīt konkursa noteikumus (gan jau tādi ir), lai saprastu, kas tās bildes vērtē un kā nonāk pie tā uzvarētāja. Bet Renārs tagad var būt priecīgs par vēl vienu savu fanu.

  • 0
    VisitVentspils 08.11.2019, 15:26:15

    Labdien!
    Ventspils fotokonkursa vērtēšana notiek saskaņā ar konkursa nolikumu.
    Ar nolikumu iespējams iepazīties šeit: https://www.visitventspils.com/files/ventspils_2019_gada_foto_attelu_konkursa_nolikums.pdf

    Ar cieņu,
    Ventspils Tūrisma informācijas centrs

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: