Oktobri visā Latvijā sākušās vērienīga pāreja un apmācības, lai būvniecības process turpmāk tiktu dokumentēts elektroniskā formātā. Šādas mācības notika arī Ventspilī.

Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) lietošana un elektroniska būvniecības procesa dokumentācijas aprite no 2020. gada 1. janvāra būs obligāta visiem – arī tiem, kuri vēlēsies veikt mazākus būvniecības darbus, piemēram, uzcelt siltumnīcu.

Reģionālais seminārs par BIS lietošanu šonedēļ notika arī Ventspilī, tam izpelnoties plašu būvniecībā iesaistīto personu interesi. Tos, kuri nevarēja apmeklēt semināru vai arī papildus tajā gūtajai informācijai vēlas uzlabot savas pašreizējās zināšanas par pilnveidoto sistēmu, Būvniecības valsts kontroles birojs aicina pieteikties tiešsaistes apmācībām, kurās tiek demonstrēta BIS darbības funkcionalitāte. To iespējams izdarīt šeit.

BIS attieksies uz visiem īpašumiem, kuros tiks plānota būvniecība, jo paredzēts, ka tajā elektroniski tiks dokumentēti visi būvniecības procesi Latvijā, sākot no ieceres izstrādes un līdz pat ēkas nodošanai ekspluatācijā. Tāpēc jāzina, ka pilnveidotā BIS būs jālieto arī Latvijas iedzīvotājiem, kuri vēlēsies veikt pārmaiņas savā mājoklī, pat tik vienkāršas kā radiatoru maiņa vai siltumnīcas izbūve piemājas dārzā.

Kopumā Latvijā plānoti 15 klātienes informatīvie semināri, kuros par BIS funkcionalitāti informēs vismaz 1500 sistēmas lietotājus, kā arī vēl 99 tiešsaistes apmācības jeb vebināri un 10 klātienes apmācības sertificēšanas institūciju deleģētajiem būvspeciālistiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Kriska 18.10.2019, 14:13:25

    Ideja varbūt nav slikta - siltumnīca uzreiz būs ienesta inventarizācijas lietas plānā. Bet kurš un ar kādiem spēkiem siltumnīcas un radiatorus kontrolēs. Iznāks kā vienmēr - pišš!!

  • 0
    Krišs Daugulis 18.10.2019, 20:24:35

    Siltumnīcu jā, to uzreiz var ieraudzīt, bet radiatorus...
    mans kaķis vārtās pa grīdu un smejas :) "Halturščiki" BISam zelta lietutiņu (un arī VIDam). Un kā mauca pa vakariem un brīvdienam ar perfi, tā ar mauks tālāk, jo neviens tos neķers. VIDu interesē SIA izdrāzt par 1centa neštimmēšanu, BISu interesē aktos drukas kļūdas.
    Karoč fufels

  • -1
    Latvija pāri visām! 18.10.2019, 22:43:47

    pilnveidotā BIS būs jālieto arī Latvijas iedzīvotājiem, kuri vēlēsies veikt pārmaiņas savā mājoklī, pat tik vienkāršas kā radiatoru maiņa vai siltumnīcas izbūve piemājas dārzā.
    --
    Prātā nenāk kaut ko lietot tāpēc ka ļautiņu bariņš izdomājis kā citiem nopelnīt un sarežģīt dzīvi.
    Lai labāk izkontrolē karteļa vienošanās nenormāli sadārdzinātajā projektēšanā un būvniecībā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: