Aizsardzības ministrija (AM) īsteno sarunas ar augstākās izglītības iestādēm, lai medicīnas studiju programmās tiktu iekļauti arī militārās medicīnas pamati.

Kā Saeimas Budžeta un finanšu komisijā pastāstīja AM parlamentārais sekretārs Mārtiņš Staķis, aizsardzības resora budžets nākamajā gadā pieaugs, ņemot vērā ekonomikas izaugsmi un saglabājot 2% no iekšzemes kopprodukta.

Runājot par aizsardzības nozares saistību ar veselības aprūpes nozari, ministrijā skaidroja, ka ir būtiski, lai reģionos būtu ārsti.

Tāpat, lai veicinātu ārstniecības personāla spējas darboties arī aizsardzības jomā, AM īsteno sarunas ar Rīgas Stradiņa universitāti un Latvijas Universitāti, apsverot iespēju medicīnas studentu studiju programmās ietvert militārās medicīnas pamatus.

Tas būtu nepieciešams, jo militārās medicīnas darba specifika ir atšķirīga, tāpēc medicīnas personālam būtu jāzina, kā apstrādāt, piemēram, šautas brūces.

Tāpat AM plāno attīstīt Latvijā esošo militāro poligonu tīklu, nodrošinot to, ka katrā valsts reģionā tādi būtu pieejami. Tas saistīts arī valsts aizsardzības mācību skolās, jo skolēniem būs jāapgūst arī šaušanas pamati, kam nepieciešamas īpašas telpas vai teritorijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: