Svētdien, 15. septembrī ir noslēgusies peldsezona un Ventspils pilsētas pludmalē nolaists Zilais karogs, kurš plīvoja jau 21. sezonu pēc kārtas. Līdz ar peldsezonas slēgšanu darbu beidza arī Pludmales glābšanas dienests.

Peldsezona aizvadīta veiksmīgi - visu vasaru nav bijis neviena gadījuma, kad Zilā karoga kustības kritēriju, kuru skaits sniedzas jau līdz 33, neizpildes gadījumā Zilo karogu vajadzētu nolaist. Visi šīs kustības kritēriji sadalīti četrās grupās - vides izglītība un informācija, ūdens kvalitāte, apsaimniekošana un drošība.

Peldsezona beigusies, taču Zilā karoga kustības pasākumi turpinās. Pilsētas skolas un bērnu dārzi vēl līdz šī gada beigām realizēs jau ieplānotos vides izglītības pasākumus. Šobrīd pašvaldības izglītības iestādes gatavo priekšlikumus to organizētiem vides izglītības pasākumiem nākamajam plānošanas periodam.

Zilais Karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū un tā ir viena no Starptautiskais vides izglītības fonda aktivitātēm. 1999.gadā, kad Ventspils pludmale pirmo reizi to saņēma, tā bija pirmā Zilā Karoga pludmale Baltijas valstīs.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    krustmateflorence. 16.09.2019, 16:08:45

    Kādi rezultāti glābšanas dienesta darbībai?
    Cik slīcēju izglābts?
    Un cik peldētāji tomēr noslīkuši?

  • -1
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 17.09.2019, 15:47:40

    Jebkura glābšanas dienesta pamatuzdevums un darba rādītājs ir nevis cik ir izglābti cilvēki vai cik ir bijuši nelaimes gadījumi, bet organizēt glābšanas dienesta darbu tā, lai maksimāli mazinātu peldēšanās risku peldvietā, lai iespējami mazāk būtu gadījumu, kad jāglābj.
    Ventspilī 2019. gada peldsezonā (no 15. maija līdz 15. septembrim) Zilā karoga pludmales peldvietā nav noticis neviens nelaimes gadījums, tai skaitā glābti peldētāji, bet glābēji vairāk kā 140 gadījumos veikuši pasākumus vai preventīvu darbu ar personām, nepieļaujot vai mazinot risku nelaimes gadījumiem ūdenī – jūrā.
    Novērtēt riska situāciju un rīkoties, paredzēt nelaimes cēloņus ir glābēju pamatuzdevums un profesionāla attieksme pret saviem pienākumiem.
    Pašvaldības policija pateicas visiem Pašvaldības policijas glābšanas dienesta darbiniekiem par pašaizliedzīgu, profesionālu un apzinīgu darbu aizvadītajā peldsezonā Ventspils pludmalē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: