Iestājoties rudens sezonai un samazinoties pieprasījumam pēc reisiem un maršrutiem, kas ved uz dārzkopības sabiedrībām, pludmali un citām atpūtas vietām, ir uzsākta pakāpeniska sezonālo reisu slēgšana.

Pašvaldības SIA Ventspils reiss informē, ka 2. septembrī sākās pakāpeniska sezonālo reisu slēgšana maršrutos, kas ved uz pasažieru iecienītām atpūtas vietām un dārzkopības sabiedrībām piepilsētā.

Kā pirmie tiek slēgti papildu reisi maršrutā nr. 20 Celtnieku iela–Loču iela. Līdz ar to, iestājoties rudens sezonai, vairs netiek apkalpota autobusu pietura pie Dienvidu mola un autobuss maršrutā nr. 20 turpmāk kursēs tikai līdz Loču ielai. Jāpiezīmē, ka šīs vasaras labvēlīgie laika apstākļi ietekmējuši arī pārvadāto pasažieru skaitu šajos reisos. Sezonas laikā (no 1. jūnija līdz 1. septembrim) maršrutā nr. 20 pārvadāts gandrīz 20 000 pasažieru.

Arī maršrutā nr. 22 Inženieru iela–Celtnieku iela tiek slēgti sezonālie reisi, kas kursēja piektdienu un sestdienu vakaros (no Inženieru ielas darbdienās plkst. 00.00, sestdienās – plkst. 22.15; 23.30; 00.00; 00.25, bet no Celtnieku ielas sestdienās plkst. 21.23 un 23.55). Kaut arī papildu reisi tika atklāti pēc pasažieru ieteikuma, pārvadāto cilvēku skaits liecina, ka tie nebūt nav tik pieprasīti, kā sākotnēji gaidīts, jo trīs mēnešu laikā tos izmantojuši tikai nepilns tūkstotis pasažieru (piektdienās mazāk – vidēji četri pasažieri reisā; sestdienās vairāk – vidēji deviņi pasažieri reisā).

Visu septembri vēl kursēs pārējie sezonālie reisi uz laivu bāzi Staldzenē, Būšniekiem, Akmeņdzirām un Kurzemi.

Lai nekļūdītos reisa un maršruta izvēlē, aicinām pasažierus uzmanīgi sekot līdzi informācijai, kas izvietota autobusu pieturās (sezonālie reisi rakstīti ar sarkanu krāsu) vai publicēta masu informācijas līdzekļos un sociālajos tīklos.

Neskaidrību gadījumā, kā arī, lai izteiktu priekšlikumus, pateicības vai pretenzijas, aicinām darba laikā zvanīt Ventspils reisa Pārvadājumu daļai par tālruni 63622422 vai rak­stīt e-pastā: vreiss@ventspils.lv.

Foto: Sabiedriskais transports ir pieprasīts ne tikai ikdienā, bet arī gada siltajā laikā, kad atvērti sezonālie reisi. Piemēram, maršrutā nr. 20 šovasar pārvadāts teju 20 000 pasažieru.

Apmaksāta informācija

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: