SIA Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca noslēdza būvdarbu līgumus ar SIA TIKEM par atjaunošanas darbu veikšanu Ventspils slimnīcas Dzemdību un Neiroloģijas nodaļās. Būvdarbi tiks veikti ERAF projekta SIA «Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas» veselības aprūpes infrastruktūras attīstība ietvaros.

Būvdarbu izmaksas saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem ir 305 939,08 EUR (bez PVN). Atjaunošanas darbu būvuzraudzību veiks SIA VENTEG. Būvdarbu izpildes laiks plānots no š.g. augusta otrās puses 4 mēnešu garumā Neiroloģijas nodaļā un 3 mēnešus – Dzemdību nodaļā.

Dzemdību nodaļā plānots veikt 6 palātu un vairāku pirmsdzemdību telpu atjaunošanas darbus, kā arī visā nodaļā plānots nomainīt gaismekļus uz energoefektīviem un resursus taupošiem, atjaunot ugunsdzēsības signalizāciju un iekšējos vājstrāvas tīklus. Atjaunotajām palātām plānots izveidot mājīgu interjeru un piešķirt tematiskus nosaukumus, katrā palātā izvietojot attiecīgās tēmas fotoreprodukcijas. Projekta ietvaros Dzemdību nodaļas vajadzībām 2018. gadā jau iegādātas vairākas jaundzimušo aprūpes iekārtas – plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas, fototerapijas sistēma un sildīšanas matracis, savukārt šogad plānots iegādāties 2 jaundzimušo reanimācijas galdus. Tā kā atjaunošanas darbi tiks veikti tikai daļā telpu, nodaļas darbs netiks traucēts. Dzemdību bloka atjaunošanas darbus plānots veikt nākošajā būvdarbu kārtā – 2020. gadā.

Neiroloģijas nodaļā tiks izveidota Insulta vienības intensīvās aprūpes palāta ar 6 gultām un pacientu dzīvībai svarīgo rādītāju monitorēšanas sistēmu, lai nodrošinātu nepārtrauktu pacientu veselības stāvokļa uzraudzību un kvalitatīvu insulta pacientu aprūpi. Remontdarbi tiks veikti arī visā pārējā nodaļā pakāpeniski, nepārtraucot nodaļas darbu. Neiroloģijas nodaļas vajadzībām tiks iegādātas arī jaunas, elektriski regulējamas pacientu gultas un skapīši.

Lūdzam pacientus būt saprotošiem remontdarbu veikšanas procesā un atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: