Bijušā Ventspils pašvaldības iestādes “Kultūras centrs” direktore Valda Gulbe tika apbalvota ar Ventspils pilsētas domes Atzinības rakstu par ilggadēju nozīmīgu ieguldījumu Ventspils kultūrvides attīstībā un jauno kultūras nozares darbinieku profesionālajā pilnveidē.

Kopumā Gulbe kultūras nozarē nostrādājusi vairāk kā 40 gadus, Ventspils Kultūras centru vadījusi no 2001. gada un šogad devusies pelnītā atpūtā.

Valdas Gulbes vadībā Ventspils Pilsētas svētki, Jūras svētki, pasākumi “Piektdienas vakara pastaiga” u.c. ir ieguvuši plašu rezonansi un ir ne tikai ventspilnieku, bet arī pilsētas viesu iecienīti un kupli apmeklēti. Visas Latvijas klausītāju ieguvums bija partnerībā ar LTV un Latvijas Radio vairākkārt realizētie projekti “Eirovīzijas dziesmu konkursa Latvijas nacionālās atlases fināls”, “Muzikālās bankas” Latvijas radio dziesmu aptaujas noslēgums un “Latvijas Šlāgeraptauja”, kā arī sadarbībā ar Latvijas Motoklubu asociāciju rīkotais Starptautiskais motobraucēju saiets “Kurland Bike Meet”.

Ja 1994. gadā Ventspilī amatiermākslas nozarē darbojās 14 kolektīvi, tad šobrīd, pateicoties Valdas nenogurstošam darbam, Ventspils kultūras centra paspārnē darbojas 54 amatieru mākslas kolektīvi. Daudz enerģijas un spēka Gulbe ir ieguldījusi arī, lai savulaik realizētu Ventspils Kultūras centra rekonstrukciju un kultūras nama “Jūras vārti” rekonstrukciju.

Raksturojot Valdas Gulbes profesionālo darbību, jāatzīmē viņas pacietība, sapratne un pozitīvais ieguldījums jauno kultūras darbinieku praktiskajā izaugsmē. Arī jaunie kultūras jomas censoņi, kuru ir bijis ne mazums, atzīst, ka Valdas praktiskā skola bija pamatīga un ne ar kādu teoriju neatsverama darba kalve jaunajiem kadriem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: