Skolu un bērnudārzu vadība turpmāk pastiprināti kontrolēs savus audzēkņus un pieprasīs to pašu arī no viņu vecākiem.

Valdība apstiprinājusi noteikumu projektu Kārtība, kādā izglītības iestāde informē izglītojamo vecākus, pašvaldības vai valsts iestādes, ja izglītojamais bez attaisnojoša iemesla neapmeklē izglītības iestādi, kura galvenais mērķis ir veicināt ciešāku vecāku sadarbību, kontrolējot stundu apmeklētību.

Piemēram, ja skolēns nav ieradies uz pirmo stundu vai nolēmis kavēt pēdējo stundu, par to dienas laikā tiks informēti viņa vecāki (aizbildņi). Ja skolēns regulāri kavē skolu bez attaisnojoša iemesla (semestrī kavētas vairāk nekā 20 stundas), par to ziņos attiecīgām institūcijām, piemēram, Izglītības pārvaldei, Bāriņtiesai, Sociālajam dienestam utt. līdz pat policijai un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai.

Ja audzēknis nevar ierasties uz nodarbībām slimības vai citu attaisnojošu iemeslu dēļ, vecākiem par to uzreiz būs jāinformē mācību iestāde. Šis projekts attiecas ne tikai uz vispārizglītojošajām un profesionālajām skolām, bet arī uz bērnudārziem: tiem vecākiem, kuru bērni ir vecāki par 5 gadiem, vajadzēs pamatot katru kavēto dienu. Ja bērns neapmeklē bērnudārzu ilgāk par trīs dienām, bet vadībai nav ziņu par kavējuma iemesliem, viņi nekavējoties rakstiskās formā par to ziņos Izglītības pārvaldei.

Vairāk lasi šodienas laikrakstā "Ventas Balss"!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: